L’exposició “Patrimoni oblidat, memòria literària” arriba al Maestrat

L’exposició “Patrimoni oblidat, memòria literària” arriba al Maestrat 01/10/2018

L’exposició `Patrimoni oblidat, memòria literària’, impulsada per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) i la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC), després de la seva itinerància per Catalunya arribarà aquesta setmana al País Valencià de la mà del Centre d’Estudis del Maestrat, l’Ajuntament de Sant Jordi del Maestrat i la Federació d’Instituts d’Estudis Comarcals del País Valencià. El Centre Cívic de Sant Jordi del Maestrat acollirà aquest dijous la inauguració de la mostra que es podrà visitar fins al dia 14 d’aquest mes i que coincideix en el temps amb les XVI Jornades d’Estudi del Maestrat, història, art, natura i tradicions.

Pel que fa a l’exposició, relaciona elements del patrimoni material tangible que es troben abandonats, en estat ruïnós o desapareguts amb textos literaris que n’han fet referència al llarg dels anys, vinculant territori i literatura. L’objectiu de la mostra, i de totes les activitats que s’hi generen al voltant, és situar la literatura com a matèria de coneixement, de recerca i de divulgació en el dia a dia dels centres d’estudis, en aquest cas parlant del ‘patrimoni oblidat’, alhora que es remarca  la importància d’aquesta literatura en la configuració de la cultura, del país o països, estimulant, també, la creació de noves obres literàries.

`Patrimoni oblidat, memòria literària’ està dividida en cinc àmbits temàtics: ‘En lluita i diàleg amb el paisatge’, ‘El pes de la història’, ‘El clam silenciós de les pedres’, ‘La memòria de la vida social’ i ‘Les ruïnes com a símbol de la terra’. En total s’hi recullen 60 elements de patrimoni ‘oblidat’ d’arreu dels Països Catalans com ara de Barcelona, Xàtiva, Andorra, Ciutadella, Saidí, Girona, l’Alguer, l’Alguer, Tarragona, Aiguamúrcia, Vilaplana, Riudecanyes, Benissanet…, i els seus corresponents textos, de 56 autors, siguin clàssics, actuals o d’àmbit més local, com ara Eugeni d’Ors, Artur Bladé i Desumvila, Pere Gimferrer, Maria-Mercè Marçal... Tota la informació és fruit d’aportacions realitzades per membres de centres d’estudis i altres investigadors de la literatura. Les imatges procedeixen d’uns 50 arxius públics i particulars.

Més informació a: http://www.patrimonioblidat.cat/

EXPOSICIÓ: ‘“Patrimoni oblidat, memòria literària”

INAUGURACIÓ: Dijous, 5 d’octubre. Centre Cívic de Sant Jordi del Maestrat

VISITES: Del 5 al 14 d’octubre de 2018

LLOC: Centre Cívic. Plaça Major, 1. Sant Jordi del Maestrat

HORARI: De 10.00 h a 20.00 h


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.