Jornada d’estudi dedicada a l’art barroc al Moianès

Jornada d’estudi dedicada a l’art barroc al Moianès 24/09/2018

L’Associació Cultural Modilianum organitza per als dies 6 i 20 d’octubre de 2018 la jornada d’estudi Art Barroc al Moianès, amb l’objectiu de contribuir a incrementar el coneixement de l’art d’aquest període, que va marcar amb una empremta profunda la història d’aquesta comarca, i debatre sobre com difondre’l i arribar a tots els públics.

La jornada començarà el 6 d’octubre al matí, a la sala d’actes de Can Carner, a Moià, i comptarà amb diverses conferències dedicades les obraries i confraries parroquials com a comitents artístics a la Catalunya moderna, a càrrec de Joaquim Puigvert (Universitat de Girona); el procés del moblatge barroc de l’església de l’Estany al segle XVII, a càrrec de Josep Galobart (AC Modilianum); els barrocs de pagès, a càrrec de Francesc Miralpeix (Universitat de Girona); i l’arquitectura barroca a Catalunya, a càrrec de Carles Freixes (Museu de Solsona). Després de dinar, la jornada continuarà amb una taula rodona dedicada a la difusió de l’art baroc, en què hi intervindran Francesc Vilà (Museu de Manresa); Josep Maria Riba (Museu Episcopal de Vic), Dani Fon (Catalonia Sacra) i Carles Freixes, per acabar amb una visita a l’exposició “Xilografies. La fusta feta imatge. L’auca dels oficis del taller Abadal, segles XVII-XXI)”.

El 20 d’octubre, la jornada es complementarà amb sengles visites guiades a l’església de Santa Maria de Moià, a càrrec d’Irene Abril, i de l’església de Sant Fruitós de Castellterçol, a càrrec de Josep Font.

La inscripció a la jornada és gratuïta, a l’adreça modilianum@modilianum.org. Cal indicar-hi si la inscripció és per a la jornada d’estudi i/o per una o dues sortides. El preu del dinar del dissabte 6 d’octubre, opcional, és de 14 €. Cal reservar-hi plaça abans del 2 d’octubre.

Trobareu el programa complet de la jornada i més informació al document adjunt a aquesta notícia.

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.