La IV Trobada de Centres d’Estudis del Vallès a Castellar del Vallès treballarà el tema del patrimoni cultural immaterial de la comarca

La IV Trobada de Centres d’Estudis del Vallès a Castellar del Vallès treballarà el tema del patrimoni cultural immaterial de la comarca 18/09/2018

La IV Trobada de Centres d’Estudis del Vallès, organitzada per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU), el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Coordinadora de Centres d’Estudi de Parla Catalana (CCEPC) i el Centre d’Estudis i Arxiu d’Història de Castellar del Vallès, tindrà lloc el pròxim dia 20 d’octubre a la Sala del Mirador de Castellar del Vallès. En aquesta ocasió el tema que es tractarà és el patrimoni cultural immaterial de la zona, segons els organitzadors «perquè actualment el Vallès està immers en l’elaboració del seu Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial (IPCI). Per això, amb la trobada, intentarem recollir aportacions per a aquest document».

La Trobada ha escollit treballar i fer aportacions en tres dels set àmbits o categories en què es subdivideix l’Inventari, concretament en Les activitats productives, processos i tècniques; La tradició oral, particularitats lingüístiques i formes de comunicació i, finalment, en Les formes de sociabilitat col·lectiva i l’organització social. Per treballar aquest àmbits s’han prevists diferents taules de treball que clouran amb una exposició de les conclusions a que s’hagi arribat. Pel que fa a la conferència inaugural, anirà a càrrec del representant de l’Institut Menorquí d’Estudis, Jaume Mascaró, que parlarà sobre «Els inventaris de patrimoni cultural immaterial: gestió i/o dinamització?». Cal recordar que a Menorca també estan treballant en l’elaboració del seu IPCI. Per completar la jornada hi haurà un espai expositiu de publicacions i altres materials de les entitats participants i una visita cultural per la població.

La inscripció a la jornada és gratuïta. S’ha de formalitzar abans del dia 15 d’octubre a l’adreça ccepc@iec.cat o al telèfon 933 248 585 ext. 13. El dinar, opcional, té un preu de 20 euros.

Més informació: www.irmu.org i www.ccepc.org

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.