L’exposició “Patrimoni oblidat, memòria literària”, a Castellar del Vallès

L’exposició “Patrimoni oblidat, memòria literària”, a Castellar del Vallès 05/09/2018

El passat dimarts 4 de setembre va obrir portes a la  Seu del Centre d’Estudis i Arxiu de Castellar del Vallès l’exposició `Patrimoni oblidat, memòria literària’, impulsada per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) i la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC) amb la col·laboració del Centre d’Estudis amfitrió. La mostra es podrà visitar de dimarts a divendres, fins al pròxim dia 21 de setembre i hi haurà un acte d'inauguració el divendres 7 de setembre a les set de la tarda.

Pel que fa a l’exposició, relaciona elements del patrimoni material tangible que es troben abandonats, en estat ruïnós o desapareguts amb textos literaris que n’han fet referència al llarg dels anys, vinculant territori i literatura. L’objectiu de la mostra, i de totes les activitats que s’hi generen al voltant, és situar la literatura com a matèria de coneixement, de recerca i de divulgació en el dia a dia dels centres d’estudis, en aquest cas parlant del ‘patrimoni oblidat’, alhora que es remarca  la importància d’aquesta literatura en la configuració de la cultura, del país o països, estimulant, també, la creació de noves obres literàries.

`Patrimoni oblidat, memòria literària’ està dividida en cinc àmbits temàtics: ‘En lluita i diàleg amb el paisatge’, ‘El pes de la història’, ‘El clam silenciós de les pedres’, ‘La memòria de la vida social’ i ‘Les ruïnes com a símbol de la terra’. En total s’hi recullen 60 elements de patrimoni ‘oblidat’ d’arreu dels Països Catalans com ara de Barcelona, Xàtiva, Andorra, Ciutadella, Saidí, Girona, l’Alguer, l’Alguer, Tarragona, Aiguamúrcia, Vilaplana, Riudecanyes, Benissanet…, i els seus corresponents textos, de 56 autors, siguin clàssics, actuals o d’àmbit més local, com ara Eugeni d’Ors, Artur Bladé i Desumvila, Pere Gimferrer, Maria-Mercè Marçal... Tota la informació és fruit d’aportacions realitzades per membres de centres d’estudis i altres investigadors de la literatura. Les imatges procedeixen d’uns 50 arxius públics i particulars.

Més informació a: http://www.patrimonioblidat.cat/

EXPOSICIÓ: ‘“Patrimoni oblidat, memòria literària”

VISITES: Del 4 al 21 de setembre de 2018

LLOC: Seu del Centres d’Estudis i Arxiu. Carrer de la Mina, 9, Castellar del Vallès.

HORARI: De dimarts a dijous de 17.00 h a 20.00 h i els divendres de 10.00 h a 13.00 h


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.