La IV Trobada d'Entitats d'Estudi del Vallès, dedicada al patrimoni cultural immaterial

La IV Trobada d'Entitats d'Estudi del Vallès, dedicada al patrimoni cultural immaterial 23/07/2018

Actualment, el Vallès es troba immers en el procés de realització de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de la comarca. D’aquesta manera, la propera la Trobada d'Entitats d'Estudi del Vallès, que arriba a la quarta edició i que es durà a terme el 20 d’octubre de 2018 a Castellar del Vallès, es dedicarà al patrimoni cultural immaterial del Vallès.

La trobada, organitzada per l’Arxiu Històric de Castellar del Vallès, la CCEPC i l’Institut Ramon Muntaner i que comptarà amb una conferència marc de Jaume Mascaró, de l’Institut Menorquí d’Estudis, pretén recollir aportacions i treballar en tres dels àmbits o categories en que s’ha subdividit l’Inventari:

  • Activitats productives, processos i tècniques. Inclou els coneixements, tècniques, habilitats, usos i processos relacionats amb les activitats econòmiques i productives, i tots aquells altres aspectes relacionats a l’adaptació al medi, l’organització dels espais i significats del paisatge. També s’inclouen les activitats relacionades amb la producció, transformació i elaboració de productes així com els sistemes d’intercanvi i/o donació.
  • Tradició oral, particularitats lingüístiques i formes de comunicació. Expressions i tradicions orals, incloses les particularitats de la llengua i les variants dialectals. També hi trobem la literatura popular, els mites, les llegendes, les cançons, les dites, els acudits, les històries de vida i la memòria oral, així com les produccions sonores lligades a la comunicació col·lectiva.
  • Formes de sociabilitat col·lectiva i d’organització social. Formes d’organització i normes de conducta col·lectiva que organitzen i regulen espais i temps de caràcter familiar, polític, econòmic, social, laboral, festiu o religiós.

 

Els investigadors que vulguin participar a la trobada presentant-hi una comunicació tenen temps per enviar a l’adreça ccepc@iec.cat un resum de màxim de 2.000 caràcters fins al 21 de setembre.

L’assistència és gratuïta, prèvia inscripció, que es pot fer a la mateixa adreça electrònica fins al 15 d’octubre.

Per a més informació: CCEPC. Tel. 933248585 ext.131, a/e: ccepc@iec.cat. Us podeu descarregar la butlleta d’inscripció a www.ccepc.org.

Al document adjunt a aquesta notícia també trobareu el programa definitiu.

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.