8a. Mostra Internacional de cinema etnogràfic 2018

8a. Mostra Internacional de cinema etnogràfic 2018 04/07/2018

L’Institut Ramon Muntaner, juntament amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i altres entitats de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial, organitzen la 8a. Mostra Internacional de cinema etnogràfic 2018, que es durà a terme entre els mesos de juliol i desembre d’enguany i que té a Occitània com a cultura convidada.

 

Les activitats de la mostra en què hi col·labora l’Institut Ramon Muntaner són les següents:

 

- Projeccions de documentals etnològics a Vila-rodona, amb la participació del Centre d’Estudis del Gaià. A un quart d’onze de la nit al Casal de Vilarodona:

 Divendres 6 de juliol: Crosada, de Michel Gayraud, i Cathare, de Prod. Écransud.

Divendres 13 de juliol: Lo truelh d’Arsin, de l’Institut d’Estudis Occitans dau Lemosin; Le boulanger de Sant Prict, de Jean-Pierre Cavaillé, Jean Paul Faure i Jean François Vignaud, i Guixeres, del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya

Divendres 20 de juliol: Pantalla rasgada, de Gerardo Gomenzano.

 

- IX Festival Internacional de Curtmetratges i Cinema Independent de Cerdanya (del 29 de juliol al 5 d’agost), a Puigcerdà. Organitzat pel Grup de Recerca de Cerdanya i la Cerdanya Film Commission. El 28 de juliol, a partir de dos quarts de vuit del vespre, al Museu Cerdà s’hi projectarà Petitet, de Carles Bosch.

 

- IX Jornada Cultural Coneix la Terreta. La Terreta – Tremp, 5 d’agost. Organitzada per l’Associació Cultural la Terreta i el Centre d’Estudis Ribagorçans. S’hi projectaran els següents documentals:

Divendres 3 d’agost a les deu de la nit: Cathare, de Prod. Écransud, Crosada, de Michel Gayraud i Trobadors, de Prod. Écransud.

Dissabte 4 d’agost a dos quarts de cinc de la tarda: Lo Pelòt, de Fabrice Bernissan; Ibòs en Bigorra: Entre mutacions i mites, de Prod. Média d’Òc i Nosauts de Bigòrra. Com a activitat complementària, a partir d’un quart de set de la tarda segueix Mostrem Sobre Rodes, amb la projecció dels films El cant del passerell, Pallaresament, Un pont cap a enlloc i Sospita. A les vuit del vespre, concert de cloenda: «Viatjant per Ponent» amb Krregades de Romanços

 

- Projeccions de documentals al Centre de Cultura Popular La Violeta de Gràcia, organitzades pel Taller d’Història de Gràcia:

Dimecres 12 de setembre: Fecas e godilhs, de Pèire Brun Lenga

Dimecres 19 de setembre: Cinema etnogràfic de Jordi Margarit

Dimecres 26 de setembre: D’àligues, falcons i cavallets: Festa Major de Barcelona, de Roger Canals

 

- Projeccions de documentals al Centre d’Agermanament Occitano-Català, a Barcelona:

Dimarts 25 de setembre, a les set de la tarda: Lo truelh d’Arsin, de l’Institut d’Estudis Occitans dau Lemosin; Lo Pelòt, de Fabrice Bernissan, i Le boulanger de Sant Prict, de Jean-Pierre Cavaillé, Jean Paul Faure i Jean François Vignaud

Dijous 27 de setembre, a les dotze del migdia: Raymond Lagardère, gémier de Gasconha, de Patric Lavaud. A les set de la tarda: Lu país de las bonas fonts, de Jean-Pierre Cavaillé, i Camina en levenson, d’Amic Bedel.

A més d’aquestes projeccions, també n’hi haurà d’altres a vint poblacions catalanes, organitzades pel Museu de la Mediterrània, el Museu Comarcal de Cervera, el Museu de la Pesca, l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, el Museu de la Pauma, el Museu d’Història – Espai del Metge i de la Salut Rural, l’Institut Català d’Antropologia, el Museu del Ter, el Centre d’Estudis Lacetans i l’Institut d’Estudis Penedesencs.

 

Trobareu el programa complet de la mostra al document adjunt a aquesta notícia.

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.