La XI Trobada d’entitats locals de cultura i patrimoni de la Selva, dedicada a la terrissa de Breda

La XI Trobada d’entitats locals de cultura i patrimoni de la Selva, dedicada a la terrissa de Breda 26/06/2018

El proper dissabte 30 de juny, a un quart de deu del matí, començarà al Centre Cultural Els Forns de Breda la XI Trobada d’entitats locals de cultura i patrimoni de la Selva, organitzada pel Centre d’Estudis Selvatans, el Consell Comarcal de la Selva i l’Ajuntament de Breda i que enguany porta per títol “La terrissa de Breda, material d’estudi pluridisciplinari”.

L’activitat començarà amb la Trobada d’entitats, en què es presentaran les activitats de les entitats locals de cultura i patrimoni de la Selva, així com el núm. 29 de la revista Quaderns de la Selva, del Centre d’Estudis Selvatans, i també s’intercanviaran experiències. Posteriorment, se seguirà amb la presentació dels resultats de la Beca de Recerca La Selva 2017: “La terrissa de Breda. Aproximació històrica i caracterització de la terrissa tradicional i les seves argiles”, a càrrec de l’autora, Anna Anglisano, i de Jordi Goñi, historiador local i coautor en la recerca històrica, i amb la taula rodona “La terrissa: Una mirada pluridisciplinària a partir dels materials arqueològics”, amb la participació de Lluís Casas (UAB), Esther Travé (UB), Joan Vicenç (Museu de la Terrissa de Quart) i Gemma Font (MEMGA). Moderarà la taula Jordi Llinàs, del Centre d’Estudis Selvatans, per acabar amb el veredicte de la XII Beca de Recerca La Selva 2018.

La trobada es completarà amb un dinar de germanor i amb una visita a l’obrador de terrissa d’Antoni Major, a l’església de Breda i a la fàbrica de terrissa Graupera.

L’assistència als actes és lliure, però cal inscripció prèvia per al dinar, que té un preu de 10€.

Per a més informació i inscripcions: ces@selvatans.cat.

Trobareu el programa complet de la trobada a l’arxiu adjunt a aquesta notícia.

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.