Dol pel traspàs de Manolo Arrufat

Dol pel traspàs de Manolo Arrufat 25/06/2018

L’Institut Ramon Muntaner mostra el seu condol pel traspàs de Manolo Arrufat, un dels principals especialistes en etnobotànica de les Terres de l’Ebre. Membre del Grup de Recerca Científica de les Terres de l’Ebre (Ebrerecerca), Arrufat va ser coautor de la majoria de publicacions del Grup, sobretot en els tres volums de Plantes del Port, de manera més destacada en la versió Etnobotànica. També era coautor de manera destacada de la edició dels dos volums de Bolets del Port.

Etnobotànic autodidacta, la seva tasca en la transmissió del coneixement tradicional de les plantes de les Terres de l’Ebre va fer que des de la Generalitat se li donés l’estatus d’expert, realitzant nombrosos cursos i xerrades sobre etnobotànica i plantes medicinals per moltes poblacions de les Terres de l’Ebre. 

Els anys 2007-2008 va col·laborar amb Joan Vallès, Jordi Fontanet i l’Associació Graëllsia,  en l’estudi de l’Etnobotànica de les Terres de l’Ebre, en el marc del projecte Coneixements i gestió populars i tradicionals de la biodiversitat vegetal de Catalunya (Alt Empordà, Ripollès, Terres de l’Ebre). Aquest fou un estudi dotat amb un ajut a la recerca etnològica per part de l’Institut Ramon Muntaner, dut a terme per la Facultat de Fàrmacia de la UB, conjuntament amb l’Institut d’Estudis Empordanesos, el Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès i el Grup d’Estudis i Comunicació Ambiental “Graëllsia”.

 

Fotografia: cedida.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.