Presentació de les actes del II Simposi Internacional de Focs a la Mediterrània

Presentació de les actes del II Simposi Internacional de Focs a la Mediterrània 18/06/2018

El proper dimarts 19 de juny, a les set de la tarda, es presentarà a l'Arxiu Municipal de Reus la publicació  "Focs de la Mediterrània: II Simposi Internacional de Focs a la Mediterrània", que recull les aportacions a aquest simposi, dut a terme el 2016 a la capital del Baix Camp.

En aquest llibre, editat per l’editorial Afers i Carrutxa, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Ramon Muntaner, l’Ajuntament de Reus i la Fundació Bancària “la Caixa”, es reflecteix la riquesa de les manifestacions festives que tenen el foc com a element central i se’n subratlla la qualitat d’esdevenir punt d'unió entre la cultura catalana i els pobles mediterranis. El foc fa palès el seu costat purificador, hospitalari, que aboleix fronteres i mostra les arrels culturals dels pobles que practiquen aquesta tradició del foc. Es comparteixen pràctiques i rituals, independentment de la llengua, la cultura o les festes, es donen a conèixer diferents experiències festives al voltant dels rituals del foc, tan rellevants per a la cultura popular i tan presents en moltes de les tradicions catalanes i dels països veïns.

Aquesta publicació, doncs, recull les vint-i-cinc comunicacions presentades al Simposi, així com les conclusions, dedicades a les festes on el foc és el protagonista, com ara la festa de Sant Antoni, la de Sant Joan  o la fia-Faia.

Per a més informació: http://editorialafers.cat/botiga/ca/actes-i-congressos/439-focs-de-la-mediterrania-ii-simposi-internacional-de-focs-a-la-mediterrania-9788416260553.html.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.