Es publiquen les actes del II Simposi Internacional de Focs a la Mediterrània

Es publiquen les actes del II Simposi Internacional de Focs a la Mediterrània 11/06/2018

Els dies 26, 27 i 28 de maig de 2016 es va celebrar a Reus el II Simposi Internacional de Focs a la Mediterrània, que en aquesta ocasió es va dedicar al foc de les festes d’hivern a Sant Antoni i als focs de tot l’any amb una clara voluntat de fer valdré aquest ric patrimoni immaterial.

D’aquesta manera, l’editorial Afers i el Carrutxa, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Ramon Muntaner, l’Ajuntament de Reus i la Fundació Bancària “la Caixa”, han editat la publicació Focs de la Mediterrània: II Simposi Internacional de Focs a la Mediterrània, que recull les aportacions a aquest simposi. En aquest llibre es reflecteix la riquesa de les manifestacions festives que tenen el foc com a element central i se’n subratlla la qualitat d’esdevenir punt d'unió entre la cultura catalana i els pobles mediterranis. El foc fa palès el seu costat purificador, hospitalari, que aboleix fronteres i mostra les arrels culturals dels pobles que practiquen aquesta tradició del foc. Es comparteixen pràctiques i rituals, independentment de la llengua, la cultura o les festes, es donen a conèixer diferents experiències festives al voltant dels rituals del foc, tan rellevants per a la cultura popular i tan presents en moltes de les tradicions catalanes i dels països veïns.

Aquesta publicació, doncs, recull les vint-i-cinc comunicacions presentades al Simposi, així com les conclusions, dedicades a les festes on el foc és el protagonista, com ara la festa de Sant Antoni, la de Sant Joan  o la fia-Faia.

Per a més informació: http://editorialafers.cat/botiga/ca/actes-i-congressos/439-focs-de-la-mediterrania-ii-simposi-internacional-de-focs-a-la-mediterrania-9788416260553.html.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.