El Museu Marítim de Barcelona i l’Institut Ramon Muntaner convoquen el XIX Premi de Recerca Josep Ricart i Giralt

El Museu Marítim de Barcelona i l’Institut Ramon Muntaner convoquen el XIX Premi de Recerca Josep Ricart i Giralt 21/05/2018

El Museu Marítim de Barcelona i l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) han convocat la XIX edició del Premi de Recerca Josep Ricart i Giralt. El guardó té com a objectiu estimular les investigacions relacionades amb el patrimoni i la cultura marítima en l’àmbit de les terres de parla catalana, és per això que la temàtica del premi és el patrimoni i la cultura marítima vists des del punt de vista de les ciències socials (història, biografia, etnologia, sociologia, economia...). Segons les bases, s’hi pot concórrer a la convocatòria individualment o en equip, amb un sol treball. El treball que opti al premi, dotat amb 6.000 euros i la  publicació del resultat de la recerca dins la col·lecció Estudis del Museu Marítim de Barcelona, es pot presentar a concurs fins al dia 29 de juny de 2018 a les 14 hores, al Registre General del Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona. El treball guanyador s’haurà de realitzar en un màxim d’un any.

Pel que fa al jurat del premi, estarà format per dues personalitats de reconegut prestigi del camp de la cultura marítima, per un representant del Museu Marítim i per un altre de l’IRMU.  Els criteris que sospesarà aquest jurat per a escollir el treball guanyador són, entre d’altres, l’interès científic del projecte presentat, la metodologia del treball, l’interès de la proposta des del punt de vista de la innovació o de l’interès general. El seu veredicte  es donarà a conèixer a finals del mes de setembre d’enguany.

Podeu consultar-ne les bases a l'enllaç http://www.irmu.org/irmu/call/179

 


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.