L’XI Congrés de la Coordinadora de Centres d’Estudi de Parla Catalana analitzarà la relació entre geografia, identitat i política

L’XI Congrés de la Coordinadora de Centres d’Estudi de Parla Catalana analitzarà la relació entre geografia, identitat i política 15/05/2018

L’XI Congrés de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC) se celebrarà els dies 23, 24 i 25 de novembre a l’Auditori de Banyoles, sota el títol «La construcció del territori: geografia, identitat i usos polítics». L’activitat, organitzada per la CCEPC, l’Institut Ramon Muntaner, l’Ajuntament de Banyoles i el Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles, pretén analitzar les relacions que hi ha entre la geografia, la identitat i la política, tant en l’àmbit local com nacional. Aquesta és una molt bona ocasió per entendre com les necessitats de la construcció dels Estats té a veure amb els ordenaments territorials que estem vivint a bona part d’Europa des del segle XVIII. Un tema que ens pot ajudar a entendre moltes situacions que estem vivint actualment.

El congrés ha previst tres àmbits de treball per tal d’analitzar aquesta construcció del territori

  1. La construcció de les personalitats territorials, amb una mirada a través de la geografia i la història.
  2. Ordenar (i administrar) el territori, canviar la societat, amb una especial atenció als efectes sociopolítics de l’ordenació territorial arran de les infraestructures introduïdes i de les diferents polítiques econòmiques realitzades.
  3. Identitats territorials i representacions polítiques: societat i cultura, per saber com es veu reflectit el fet territorial en la cultura.

Totes les persones interessades a presentar una comunicació a qualsevol d’aquests àmbits, té de termini fins al dia 20 de juliol d’enguany. Les propostes s’han de fer arribar a la seu de la CCEPC, ubicada a l’edifici de l’Institut d’Estudis Catalans,  al carrer del Carme, 47, de Barcelona. Per a més informació es pot trucar al telèfon: 933 248 585 extensió 131 o a l’adreça electrònica: ccepc@iec.cat.

Trobareu la primera circular d'aquest congrés al document adjunt a aquesta notícia.

Fotografia: Estany de Banyoles. Autor: Albert Torelló. Font: Flickr. CC BY-SA 2.0.

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.