El món dels centres d’estudis, present en les propostes per a Creus de Sant Jordi 2018

El món dels centres d’estudis, present en les propostes per a Creus de Sant Jordi 2018 15/05/2018

Enguany s’ha proposat concedir la Creu de Sant Jordi a 18 persones i 18 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.

Entre aquestes propostes ressaltem la presència de dues persones vinculades a centres d’estudis, Victòria Almuni i Roser Vernet, i una entitat, la Reial Societat Arqueològica Tarraconense.

Victòria Almuni és doctora en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i professora d’ensenyament secundari, tasca que compagina amb la recerca i la divulgació de la història i el patrimoni de les terres de l’Ebre i les del nord del País Valencià. Cal destacar el seu paper dintre del món dels centres d’estudis, sent la presidenta del Centre d’Estudis Seniencs i de la Comissió Cívica del Patrimoni de les Terres de l’Ebre.

Roser Vernet és una de les principals activistes culturals del Priorat. Des del Molar, coordina l’associació Prioritat, entitat que impulsa la candidatura del paisatge del Priorat a Patrimoni Mundial de la Unesco, i també és presidenta del centre Quim i Soler, la literatura i el vi.

La Reial Societat Arqueològica Tarraconense es dedica des de l’any 1844 a la conservació, estudi i dignificació del patrimoni arqueològic de Tarragona. Degana de les associacions culturals tarragonines i la setena del món en el rànquing de les societats de temàtica similar, la la Reial Societat Arqueològica Tarraconense és una associació cultural sense ànim de lucre que compta actualment amb uns 550 socis.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s'atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.