Es presenta l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Vallès

Es presenta l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Vallès 02/05/2018

El proper dimecres 2 de maig, a les sis de la tarda, es presentarà a la Casa Duran de Sabadell l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Vallès. L’acte comptarà amb la presència de Maties Serracant, president de la Fundació i alcalde de Sabadell; Montserrat Chacon, regidora de cultura de l’Ajuntament de Sabadell; Joan Josep Puigcorbé, diputat delegat de cultura de la Diputació de Barcelona; Ma. Àngels Blasco, directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat; Miquel Samper, president del Consorci de Turisme del Vallès Occidental; David Ricart, president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Carlos Sánchez, vicerector de Relacions Institucionals i Cultura de la UAB; M. Carme Jiménez, directora de l’Institut Ramon Muntaner; Josep Alavedra, director del projecte i Ramon Ten, director de la Fundació.

L’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Vallès vol ser l’eina per assegurar la identificació del patrimoni cultural i immaterial de les comarques del Vallès Occidental i el Vallès Oriental, per tal d’identificar i definir aquestes manifestacions culturals, que anomenarem element, amb unes dades bàsiques. La identificació és el primer pas per a la salvaguarda, tot i que s’emmarquen en un procés més ampli de recerca, sensibilització, transmissió i difusió del patrimoni cultural.

L’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Vallès, impulsat per la Fundació Bosch i Cardellach amb la col·laboració del Centre d’Estudis de Granollers i el suport de l’Institut Ramon Muntaner, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i els consells comarcals del Vallès Occidental i el Vallès Oriental, segueix l’exemple d’altres inventaris realitzats a Catalunya, com el del Montseny, les Terres de l’Ebre i el Penedès.

 

Fotografia: Colom de la Festa Major de Granollers. Autor: Josep Alavedra.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.