L'exposició "Patrimoni oblidat, memòria literària" continua la seva itinerància a Cerdanyola del Vallès

L'exposició "Patrimoni oblidat, memòria literària" continua la seva itinerància a Cerdanyola del Vallès 17/04/2018

En el marc de la programació literària al voltant de la Diada de Sant Jordi, el Museu de Ca n'Oliver acollirà a partir del 19 d'abril l'exposició temporal Patrimoni oblidat, memòria literària, una mostra que relaciona elements del patrimoni cultural que estan o han estat deixats a la mercè del pas destructor del temps amb les descripcions literàries que n'han fet alguns escriptors i escriptores.

L'exposició, impulsada per la Coordinadora de Centres d'Estudi de Parla Catalana (CCEPC) i l'Institut Ramon Muntaner, vol ser un viatge pels territoris de la memòria literària, a partir de la combinació entre imatge i paraula.

L'exposició arriba a Cerdanyola de la mà del Col·lectiu de Recerques Arqueològiques de Cerdanyola, que forma part de la CCEPC des de fa molts anys. El patrimoni oblidat de Cerdanyola s'ha incorporat a la mostra amb un espai dedicat a Montflorit i a la Caterina Albert - Víctor Català. En la creació d'aquest espai de memòria hi han col·laborat els dos Museus, el Pla Director de Lectura, la Biblioteca Central, Vespres Literaris i en Josep Maria Riera. També les dues activitats complementàries que s'han organitzat són fruït d'aquesta col·laboració.  

 

Dimecres 25 d'abril, 18 h

Patrimoni Oblidat i Un film (3.000metres)

La primera activitat consta de dues parts. A les sis de la tarda es farà una visita guiada a l'exposició de la mà d'en Josep Santesmases, president de la CCEPC i coordinador de l'exposició. A partir de les set, Vespres literaris ha organitzat una tertúlia al voltant de l'obra de Caterina Albert Un film (3.000 metres).

 

Dissabte 19 maig, 18 h

Patrimoni oblidat: Montflorit i Víctor Català

Emmarcada dins de la programació del Dia Internacional dels Museus, el Museu de Ca n'Oliver i el Museu d'Art de Cerdanyola hem preparat un recorregut per Montflorit que relaciona el patrimoni noucentista del barri i l'estela literària i personal de la Caterina Albert - Víctor Català a Cerdanyola. Partint de l'espai que s'ha dedicat a l'autora, l'itinerari ens presenta aquest patrimoni acompanyat de la lectura del poema que Caterina Albert va dedicar a Montflorit.

 


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.