Les 4es. Jornades Nacionals de Patrimoni Etnològic, dedicades al memorialisme popular

Les 4es. Jornades Nacionals de Patrimoni Etnològic, dedicades al memorialisme popular 20/03/2018

En el marc de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural, la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural celebrarà a la tardor les 4es. Jornades Nacionals de Patrimoni Etnològic a la Roca del Vallès, que enguany giraran a l'entorn del Memorialisme Popular.

La Memòria Popular és aquella que té a veure amb els records sobre la vida quotidiana i les formes de vida individuals o col·lectives, i de l'imaginari creat i recreat al seu entorn. Es diferencia, en aquest sentit, de la que gravita a l'entorn d'algun episodi o eix polític. Les formes més habituals en què es recull aquesta memòria són els dietaris personals i les entrevistes individuals o grupals, per bé que no són les úniques: tallers, tertúlies, converses... El ventall és cada cop més ampli, tant com gran ho és l'interès que desperta aquest tema entre investigadors i gestors comunitaris.

La comissió encarregada de l'organització de les jornades està formada per entitats amb un ampli bagatge en el tema: l'Associació El Llibre de la Vida, l'Arxiu de la Memòria Popular de l'Ajuntament de la Roca del Vallès, el projecte Univers d'Històries d'Europa al Món, la cooperativa l'Arada - Creativitat Social i la pròpia Direcció General de Cultura Popular. 

Des d’ aquesta comissió es fa una crida a presentar-hi experiències a l'entorn d'aquesta temàtica, per després fer-ne una selecció, tenint en compte l'originalitat, complexitat, la temàtica i la diversitat territorial. També es vol conèixer aquelles persones o equips que hi han reflexionat, que han analitzat el tema i que per tant poden oferir una mirada àmplia sobre el fenomen així com possibles estratègies de futur.

Fins al 28 de març es poden enviar les dades de les propostes (nom de la persona, entitat o empresa, títol i resum de l'experiència o de l'anàlisi realitzada) a l’adreça info@llibredelavida.com

 

Fotografia: Viki Reed. CC BY-NC-ND. Font: Flickr.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.