Es presenta la publicació de la IV Beca Veny, dedicada al tortosí del Baix Ebre i l’estàndard

Es presenta la publicació de la IV Beca Veny, dedicada al tortosí del Baix Ebre i l’estàndard 15/03/2018

El passat divendres 16 de març es va dur a terme a l’Espai Patronat (C/ dels Mercaders, 2) de Tortosa la presentació del llibre El tortosí del Baix Ebre i l'estàndard: descripció lingüística, anàlisi i propostes, de Carles M. Castellà, editat per Onada edicions. L'estudi va rebre la IV edició de la Beca Joan Veny, convocada per l’Institut Ramon Muntaner amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Durant la presentació hi van intervenir Joaquim del Pino, conseller del Consell Comarcal del Baix Ebre; Montserrat Nadal, cap del Servei de Foment de l’Ús del Català i membre del patronat de l’Institut Ramon Muntaner; Miquel Àngel Pradilla, professor de la Universitat Rovira i Virgili, i Carles M. Castellà, autor del llibre, que ha estat prologat pel mateix Joan Veny.

Aquest estudi de geolingüística fa una descripció lingüística completa (fonètica, morfologia, sintaxi, lèxic) de la variant dialectal tortosina en totes les poblacions de la comarca del Baix Ebre, representant en mapes els resultats obtinguts sobre el terreny. També analitza la influència que està rebent la parla col·loquial tortosina de la varietat lingüística estàndard i proposa la normativització d’alguns mots del subdialecte tortosí “amb la finalitat d’enriquir i donar coherència a la varietat comuna posant en valor els trets de la varietat geogràfica pròpia”.

Per a més informació: http://www.onadaedicions.com/producte/tortosi-baix-ebre-lestandard/.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.