L’exposició “Hilari Salvadó, alcalde de Barcelona quan plovien bombes”, a disposició dels centres d’estudis

L’exposició “Hilari Salvadó, alcalde de Barcelona quan plovien bombes”, a disposició dels centres d’estudis 26/02/2018

Pau Vinyes i Roig, del Centre d’Estudis Ignasi Iglésias ha produït l’exposició “Hilari Salvadó, alcalde de Barcelona quan plovien bombes”. La mostra està dedicada a Hilari Salvadó i Castell (La Barceloneta,1899-Barcelona,1966), alcalde de Barcelona durant la Guerra Civil. Fill d'una humil família de pescadors de la Barceloneta i comptable de professió, inicià la seva militància en un catalanisme cívic i cultural, que el va dur al compromís polític, primer en entitats d'àmbit local i finalment a Esquerra Republicana de Catalunya. Regidor de l'Ajuntament de Barcelona des de 1934 i empresonat pels Fets d'Octubre, amb l'esclat de la Guerra Civil esdevindrà alcalde d'una ciutat assetjada per l'aviació feixista, que alhora acollia milers de refugiats. Després de vint anys d'exili francès, on continuà sent un dels principals dirigents d'ERC, va poder tornar a la seva estimada ciutat, abans de morir arran d'un accident de trànsit.

L’exposició consta d’un total d’onze panells desplegables de 85x200, cadascun dels quals reflecteix un capítol de la vida d’Hilari Salvadó. L’exposició ha estat produïda amb un format didàctic, amb text de Pau Vinyes i Roig, autor del llibre «Hilari Salvadó, alcalde de Barcelona quan plovien bombes».

El lloguer de l’exposició, per a un màxim d’un mes, és de 250€ (el preu inclou el muntatge, desmuntatge i transport dins de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Fora de l'Àrea caldrà afegir un suplement de despeses en benzina). També hi ha la possibilitat d’incloure una conferència a càrrec de Pau Vinyes i Roig sobre Hilari Salvadó. El preu de les dues propostes juntes és de 350€. Els preus no inclouen l’IVA.

Trobareu més informació sobre les condicions de la itinerància al dossier adjunt a aquesta notícia.

Per a més informació: editorial@lloproig.cat.

Fotografia: Hilari Salvadó en ser proclamat alcalde Barcelona, el 16 de juliol de 1937. Carlos Pérez de Rozas/AFB.

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.