“Dona, consciència i repressió en època contemporània”, títol de l’últim número dels Plecs d’història local

“Dona, consciència i repressió en època contemporània”, títol de l’últim número dels Plecs d’història local 05/02/2018

Al número de febrer de la revista "L'Avenç" trobareu una nova edició dels Plecs d'història local, suplement d'història local de la revista "L'Avenç" editat per l'IRMU i la CCEPC, que en aquesta edició porta per títol “Dona, consciència i repressió en època contemporània”.

A aquest nou número, coordinat per Victòria Almuni, del Centre d’Estudis Seniencs, trobarem diversos articles al voltant d'aquesta temàtica; en primer lloc, un text de presentació a càrrec de la mateixa Almuni, seguit de l’article "Dona i repressió franquista al País Valencià: El cas de la privació de llibertat de postguerra", de Ricard Camil Torres Fabra, de la Universitat de València. També s’hi troben les aportacions "La repressió contra les dones a les Illes Balears (1936-1948), de David Ginard i Féron, professor titular d’Història Contemporània de la Universitat de les Illes Balears, i "Necessitats quotidianes, reivindicacions conquistades: La fàbrica, un camp de proves que desperta consciències (1960-1980)", d’Helena Saavedra-Mitjans (CEFID-UAB).

En aquesta ocasió, la secció de Patrimoni va a càrrec de Meritxell Ferré Baldric, de la Universitat Rovira i Vigili, amb un article sobre l’Institut de Cultura i Biblioteca Popular de la Dona. Per acabar, com en cada número, la publicació es complementa amb les habituals seccions de ressenyes, novetats bibliogràfiques i noticiari.

Al document adjunt a aquesta notícia trobareu aquest nou número dels Plecs d'història local al complet. Recordeu que podeu consultar la resta de números a text complet a RACO: www.raco.cat/index.php/Plecs.

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.