In Maritima. 2n. Simposi sobre història, cultura i patrimoni del Maresme medieval

In Maritima. 2n. Simposi sobre història, cultura i patrimoni del Maresme medieval 29/01/2018

L’Arxiu Comarcal del Maresme, el Museu Arxiu de Vilassar de Dalt i Maresme Medieval convoquen In maritima: II Simposi sobre història, cultura i patrimoni del Maresme medieval, un fòrum bianual on es presenten els treballs més recents sobre la història i el patrimoni medieval de la comarca.

En aquesta segona edició, que se celebrarà el 30 de juny a Vilassar de Dalt, s’hi tractarà l’anàlisi del poblament rural al Maresme medieval, i portarà per títol Masos, masies i bordes: activitats agràries i elements patrimonials.

Per entendre l’organització del territori en l’etapa medieval, no es poden deixar de banda els masos com un dels trets bàsics que el configuren. El simposi proposa abordar aquest element des de múltiples perspectives (l’arqueologia, la història, la geografia, la genealogia, l’economia, la sociologia, l’antropologia, l’arquitectura i el patrimoni material i artístic), aportant una lectura multidisciplinària del fenomen. Encara avui dia, a les diferents viles i ciutats de la comarca s’han conservat moltes masies. Conèixer-les i entendre el seu valor patrimonial és un dels objectius del simposi.

Les ponències marc del Simposi seran «Els masos a la Marina de la Selva entre el 1200 i el 1500», a càrrec de Xavier Soldevila i Temporal, de l’Associació Història Rural, i «El mas català com a estructura senyorial: canvis i continuïtats al llarg de l’Edat Mitjana», a càrrec del Dr. Pere Benito i Monclús, de la Universitat de Lleida.

Tothom que estigui interessat en presentar-hi una comunicació té temps fins al 31 de maig per presentar una proposta. Les comunicacions cal que estiguin emmarcades en el dos àmbits del Simposi:

  1. a) Tema propi del Simposi: els masos medievals
  2. b) Temàtica oberta sobre l’època medieval al Maresme i a Catalunya

 

Per assistir-hi, cal inscripció prèvia, gratuïta, abans del 10 de juny.

Per a més informació i inscripcions: museu@vilassardedalt.cat.

 Trobareu el programa i la butlleta d’inscripció del Simposi al document adjunt a aquesta notícia.

 

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.