L’IRMU participa amb set propostes diferents en el Som Cultura Popular i en el Fòrum d’Educació i Cultura Popular

L’IRMU participa amb set propostes diferents en el Som Cultura Popular i en el Fòrum d’Educació i Cultura Popular 24/01/2018

L’Institut Ramon Muntaner (IRMU) participarà en l’edició d’enguany de Som Cultura Popular i en el Fòrum d’Educació i Cultura Popular que tindran lloc del 25 al 28 de gener a l’espai de creació Fabra i Coats de Sant Andreu, a Barcelona. Ho farà amb sis exposicions diferents i amb un projecte de recerca. Aquesta participació permet a l’IRMU treballar un dels seus objectius principals com és donar suport i promocionar la tasca realitzada pels instituts i centres d’estudi d’arreu dels territoris de parla catalana.

Així, l’IRMU ha aportat a Som Cultura Popular sis exposicions realitzades per diferents centres d’estudi, que s’hi podran visitar a l’espai Museu Nòmada. Les exposicions són:

- 30 anys de l’IME, de l’Institut Menorquí d’Estudi

- Els barris de barraques de Montjuïc, Sants i el Clot, del Centre d’Estudis de Montjuïc

- La maçoneria a les Terres de l’Ebre, de l’Associació Cultural La Riuada, Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre  (CERE) i ACULL.

 - La veu de la terra. Les Garrigues. Els escriptors de la comarca parlen, del Centre d’Estudis de les Garrigues, Institut d’Estudis Ilerdencs, Consell Comarcal de les Garrigues

 - La vida i l’obra del músic vendrellenc Benvingut Socias Mercadé (1877-1952), de l’arxiu Comarcal del Baix Penedès, d’Amics de l’Orgue del Vendrell i del Grup Pessebrista del Vendrell

 - Lingüistes pel carrer, del Centre d’Estudis Lingüístics i Literaris de les Comarques Centrals dels Països Catalans (CEL)

 D’altra part, pel que fa al Fòrum d’Educació i Cultura Popular que s’emmarca en el Som Cultura Popular, acollirà el pròxim divendres 26 de gener la presentació d’un projecte coordinat i redactat per l’IRMU, conjuntament amb l’antropòloga Maite Hernández, titulat “Les escoles de música vinculades a les bandes de Catalunya”. L’informe ofereix una radiografia de les diferents tipologies de centres, una anàlisi de les escoles i el seu paper en el context de la formació musical, una exposició de les seves problemàtiques, amenaces, reptes i oportunitats, i una reflexió del seu rol en un context sociocultural ampli.  La presentació tindrà lloc a les 15.30 hores,  a l’Auditori biblioteca Ignasi Iglesias-Can Fabra, i anirà a càrrec de la directora de l’IRMU, M. Carme Jiménez.

Som Cultura Popular i el Fòrum d’Educació i Cultura Popular volen ser un punt de trobada, de debat i d’intercanvi d’idees i d’informació dels diferents col·lectius relacionats amb la cultura popular. Estan organitzats per Barcelona Cultura i pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb el suport de diverses entitats i organismes.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.