Guissona acull l’exposició ‘Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya’

Guissona acull l’exposició ‘Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya’ 09/01/2018

L’exposició “Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya” continua la seva itinerància a la Biblioteca de Guissona (Av. de l'11 de setembre, 1), on es podrà visitar del 12 de gener al 26 de febrer de 2018. La inauguració es durà a terme el mateix divendres 12 de gener, a les set de la tarda.

Aquesta mostra ha estat ideada des d’un principi com una eina per posar en valor l’arquitectura tradicional catalana en tota la seva diversitat territorial i tipològica. Aborda el tema des d’una perspectiva eminentment etnològica, per mostrar la relació home-medi-arquitectura des d’una aproximació a diferents paisatges i entorns històrics, culturals i productius rurals de Catalunya. El principal objectiu divulgatiu de l’exposició és aportar elements de reflexió sobre com el medi, les formes de vida, la tecnologia, les relacions socials i les maneres d’entendre el món es combinen per donar forma i fixar l’ús dels elements arquitectònics que han esdevingut peces fonamentals dels nostres paisatges humanitzats. En són els comissaris Fabien Van Geert, doctor en museologia, i Ferran Estrada, doctor en antropologia social, ambdós adscrits a la Universitat de Barcelona.

L’exposició ha estat impulsada i concebuda per les següents entitats que formen part de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial: l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu (Esterri d’Àneu), el Museu del Ter (Manlleu), el Museu de la Mediterrània (Torroella de Montgrí), el Museu de la Pesca (Palamós), el Museu Etnològic del Montseny (Arbúcies), el Museu Comarcal de Cervera, el Museu Comarcal de l’Urgell (Tàrrega), el Museu Etnològic de Barcelona, el Museu Marítim de Barcelona, Carrutxa (Reus), el Museu de les Terres de l’Ebre (Amposta) i l’Institut Ramon Muntaner. Ha estat produïda pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya en coordinació amb l’Institut Ramon Muntaner mitjançant ajut de l’Obra Social de ‘La Caixa’. En el desenvolupament dels continguts hi han participat l’Agrupació d’Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic, l’Associació de Restauradors de Patrimoni Arquitectònic, el Grup de Recuperació i Estudi de la Tradició Arquitectònica (GRETA) i la Coordinadora d’Entitats per la Pedra Seca.

Trobareu tota la informació de l'exposició a l'enllaç http://www.irmu.org/projects/arquitecturatradicional

Fotografia: Exposició “Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya” a Torroella de Montgrí.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.