6a. Trobada d’Entitats d’Estudis del Baix Llobregat. El temps, la terra i la gent. Els estudis locals: claus del coneixement d’un país

6a. Trobada d’Entitats d’Estudis del Baix Llobregat. El temps, la terra i la gent. Els estudis locals: claus del coneixement d’un país 06/11/2017

El Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i l’Associació d’Estudis Torrellencs, en col·laboració amb d’altres entitats, organitzen la 6a. Trobada d’Entitats d’Estudis del Baix Llobregat, que, amb el títol “El temps, la terra i la gent. Els estudis locals: claus del coneixement d’un país” es durà a terme el dia 25 de novembre de 2017 a l’Ateneu Torrellenc de Torrelles de Llobregat.

Aquesta trobada consistirà en una jornada de treball en què se centrarà el focus d’atenció sobre la tradició de les persones i les associacions d’estudis locals a Catalunya. Probablement, les especials circumstàncies del nostre país han propiciat que, al llarg de la història, el treball desenvolupat per molts homes i dones de tota condició i nivell d’estudis, sovint en solitari i amb poca o nul·la repercussió, hagin configurat una xarxa de gent preocupada pel seu entorn que, amb el pas del temps, han constituït una innegable font de coneixement. Aquestes persones i entitats, amb la seva mirada en la petjada local, han estat i són claus en la preservació de la nostra memòria i del nostre patrimoni.

Agustí Alcoberro serà l’encarregat d’impartir la conferència inaugural de la trobada, amb el mateix títol, mentre que posteriorment es presentaran els projectes de l’Associació d’Estudis Torrellencs, la Xarxa de la Memòria Democràtica del Baix Llobregat i la digitalització dels padrons municipals, a més d’altres projectes de les entitats d’estudis del Baix Llobregat. La cloenda de la trobada anirà a càrrec de Joan Rigol, expresident del Parlament de Catalunya, i acabarà amb una visita i aperitiu al museu de Ca la Cinta.

La 6a. Trobada d’Entitats d’Estudis del Baix Llobregat és un acte obert al públic en general, però cal inscripció prèvia, a l’adreça cecbll@llobregat.info.

Al document adjunt a aquesta notícia trobareu el programa complet de la trobada.

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.