X Espai Despuig. La missió de la Universitat i la seva confluència amb el món local

X Espai Despuig. La missió de la Universitat i la seva confluència amb el món local 31/10/2017

L’Espai Despuig, que deu el seu nom a Cristòfol Despuig, autor de Los col·loquis de la insigne ciutat de Tortosa (1557), és una trobada biennal organitzada per l’Institut Ramon Muntaner que té com a objectiu que els centres d'estudis hi puguin debatre tots aquells temes que els siguin d'interès, fomentant la crítica i l'anàlisi de diferents perspectives de l'actualitat dels territoris de parla catalana.

Enguany se celebra la desena edició d’aquest Espai Despuig, que es durà a terme amb el títol "La missió de la Universitat i la seva confluència amb el món local" l’11 de novembre a l'Ateneu de Sant Just Desvern, coincidint amb el 30è. aniversari del Centre d’Estudis Santjustencs i amb el centenari de l’Ateneu de Sant Just.

La jornada començarà amb la conferència "Els ateneus: universitat popular", a càrrec de Xavier Filella, president del Centre de Lectura entre 2011 i 2017, i continuarà amb la taula rodona “La missió de la Universitat i la seva confluència amb el món de la recerca local”, que comptarà amb les intervencions de Francesc Xavier Grau, vicepresident de la Xarxa Vives i exrector de la Universitat Rovira i Virgili; Enric Saguer, investigador de l’Associació d’Història Rural i professor de la Universitat de Girona, i Queralt Solé, professora de la Universitat de Barcelona.. La moderació anirà a càrrec de Narcís Figueras, professor de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i membre del Centre d’Estudis Selvatans i de la junta de la CCEPC.

L’acte es clourà amb un dinar al restaurant Bonaigua (Carretera Reial, 54, de Sajunt Just Desvern). Cal fer una inscripció prèvia a l’adreça merce@irmu.org i/o al tel. 977 40 17 57. L’assistència al col·loqui és gratuïta, mentre que el preu del dinar és de 20€.

Com en les edicions anteriors, les conclusions d’aquest X Espai Despuig s’editaran en la col·lecció de publicacions que du el mateix nom.

Trobareu el programa definitiu del col·loqui al document adjunt a aquesta notícia.

 

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.