Els Tastets de Patrimoni de tardor del 2017 se centren en dos elements patrimonials de les Terres de l'Ebre

Els Tastets de Patrimoni de tardor del 2017 se centren en dos elements patrimonials de les Terres de l'Ebre 23/10/2017

L'edició de tardor dels Tastets de Patrimoni d'enguany, organitzats per la Biblioteca Pública de Tarragona i per l'Institut Ramon Muntaner (IRMU), estaran dedicats a diferents indrets d'importància històrica de les Terres de l'Ebre. Concretament donaran a conèixer, entre el mes d'octubre i de desembre i a través de dues conferències i d'una sortida cultural, el camp d'aviació de la Sénia i les pintures rupestres d'Ulldecona.

Aquest dimecres, 22 de novembre, a les 19 hores tindrà lloc a la Biblioteca Pública de Tarragona, la conferència  ”Un passeig per la Història. El Conjunt Rupestre de la Serra de Godall” a càrrec del professor d’Història, tècnic de turisme de l'Ajuntament d'Ulldecona i actual director del Centre d'Interpretació d'Art Rupestre Abrics de l'Ermita, Agustí Vericat. En la seva xerrada Vericat parlarà d'aquest conjunt d'una qualitat excepcional, que l'any 1998 va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i que forma part de la Ruta de l'Art Rupestre creada el 2005 pel Museu d'Arqueologia de Catalunya.

La xerrada de Vericat inaugurarà l’edició de tardor d’enguany dels Tastets de Patrimoni després que la primera xerrada prevista es va haver d’ajornar el passat mes fins al pròxim dia 29 de novembre. Aquesta segona xerrada anirà a càrrec de la doctora en Història de l'Art i catedràtica de Geografia i Història, Victòria Almuni, que parlar sobre el camp d’aviació de la Sénia.

Organitzats per la Biblioteca Pública de Tarragona i per l'Institut Ramon Muntaner (IRMU), els Tastets de patrimoni d’aquesta tardor volen incidir en dos indrets d'importància històrica de les Terres de l'Ebre: les pintures rupestres d’Ulldecona i el camp d’aviació de la Sénia. Després de les dues conferències, el dia 2 de desembre es serviran les postres dels Tastets, que consistiran en una visita guiada a càrrec de tots dos ponents als dos elements històrics tractats.

Les conferències sempre són d'assistència lliure. La sortida té un preu de 30 euros i inclou el dinar i els desplaçaments dels participants des de Tarragona. Les inscripcions es poden fer a la Secció Local de la Biblioteca de Tarragona i a l’adreça electrònica bptarragona.cultura@gencat.cat.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.