El Festival de Música en Terres de Cruïlla 2017, dedicat al binomi música-vida quotidiana

El Festival de Música en Terres de Cruïlla 2017, dedicat al binomi música-vida quotidiana 09/10/2017

El Festival de Música en Terres de Cruïlla de la Sénia, organitzat per l’Agrupació Musical Senienca, el Centre d’Estudis Seniencs i l’Institut Ramon Muntaner, seguirà enguany amb el cicle d'especialització tècnica encetat l'any passat, pel qual, en cada edició del festival s'estudia la relació de la música amb alguna temàtica diferent. Si l'any passat va ser el torn de la literatura, per aquest 2017 els organitzadors han escollit la vida quotidiana. Així, totes les activitats previstes, xerrades, experiències, tallers, representacions teatrals... giraran al voltant d'aquest binomi música-vida quotidiana. Aquesta relació, segons recorden els organitzadors, s’abordarà des de diferents perspectives: el treball, el joc, la gastronomia, etc., amb l’ajuda d’investigadors i artistes, “donant tanta importància a l’aproximació teòrica com a la pràctica”.

En l'edició d'enguany es comptarà entre altres investigadors i artistes amb el professor d'etnomusicologia de l'Escola de Música Superior de Catalunya (ESMUC), Gianni Ginesi, amb el musicòleg menorquí Amadeu Corbera, amb la músicogastrònoma Beatriu Herrero, amb l'antropòleg Marc Ballester i amb els músics Arturo Gaya i Sergi Trenzano.

El Festival es repartirà en tres caps de setmana. Els actes centrals seran els dies 27, 28 i 29 d'octubre, la jornada de formació serà pròpiament el dissabte 28, al matí, mentre que a la tarda hi haurà diverses escenes teatralitzades al carrer amb música i balls tradicionals. El dia anterior, divendres, hi haurà un concert de la Banda de Música de l'Agrupació Musical Senienca acompanyada pels grups Tiu, Sommeliers i Mascarats, mentre que diumenge 29, al matí es presentarà una app amb músiques i sons de la Sénia i a la tarda hi haurà la trobada de danses tradicionals. Pel que fa al cap de setmana previ, el dia 22, es realitzaran els tallers de jota cantada i ballada dins de la Fira d'artesania de la Sénia i, finalment, el dia 11 de novembre, es clourà el festival amb la representació de Sense pistola, un espectacle musical amb poesia d'Enric Casasses amb els músics Arturo Gaya, Laia Oliveras, Paco Prieto i Kike Pellicer.

Tota aquesta informació la trobareu  a www.musiquesenterresdecruilla.wordpress.com


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.