Congrés Internacional Pau Faner

Congrés Internacional Pau Faner 18/09/2017

L’Institut Menorquí d’Estudis, junt amb la Universitat de les Illes Balears, organitzen a Ciutadella, per als dies 3, 4 i 5 de novembre, un Congrés Internacional dedicat a Pau Faner, amb l’objectiu  d’aprofundir en el coneixement de la vida i l'obra literària de l'escriptor menorquí.

Pau Faner (Ciutadella, 1949) és autor d'una obra prolífica, amb més d'una trentena de títols publicats, que abasten diferents subgèneres novel·lístics, la narració breu, la literatura infantil i juvenil o el teatre, a més de la pintura, que s'hi relaciona íntimament. La seva és una proposta literària innovadora, en què destaca la llibertat imaginativa i la presència d'elements fantàstics, el domini de la llengua i la recreació del passat, moltes vegades el de la infantesa, i de la geografia que l'envolta, especialment Ciutadella. A partir de les nombroses influències que se'n desprenen, s'ha parlat d'una obra que mescla elements del surrealisme amb d'altres del realisme màgic sud-americà, per la qual ha rebut els premis més prestigiosos de la literatura catalana (Ciutat de Palma, Sant Jordi, Josep Pla, Serra d'Or...). A més, la irrupció de Pau Faner, amb la publicació dels Contes menorquins (1972), va suposar la reincorporació a la normalitat del sistema literari català de la producció illenca.

Al congrés es podrà assistir a la conferència plenària de Julio Peñate (Universitat de Friburg, Suïssa), que situarà l’obra de Faner en les coordenades de la literatura fantàstica, i a diferents ponències a càrrec d'Àlex Broch (literatura dels anys setanta), Caterina Valriu (literatura infantil i juvenil), Francesc Foguet (obra dramàtica), Juan Cantavella (obra periodística), Joan Francesc López (darreres novel·les) i Ismael Pelegrí (narrativa breu). També s’hi celebrarà una taula rodona i diàleg al voltant de les traduccions de l’obra de Pau Faner, amb les intervencions de Pilar Arnau (Universitat de les Illes Balears), Ursula Bedogni (Universitat de Barcelona), Volker Glab (Universitat d'Erlangen, Alemanya) i Nancy de Benedetto (Universitat de Bari). La jornada es tancarà amb una ruta literària de Pau Faner per Ciutadella.

La inscripció al congrés és gratuïta, i permet d’assistir a les sessions acadèmiques (conferències, ponències i comunicacions), als cafès intermedis, als actes socials i a la ruta literària. Els dinars i els sopars van a compte dels participants a no ser que s’indiqui el contrari. Per gestionar la inscripció, cal emplenar el formulari i enviar-lo degudament emplenat al correu electrònic congres.pau.faner@gmail.com.

Per a més informació: www.ime.cat

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.