XV Jornada d’Etnologia de les Terres de l’Ebre. Les plantes remeieres. Recol·lecció, distribució i usos tradicionals

XV Jornada d’Etnologia de les Terres de l’Ebre. Les plantes remeieres. Recol·lecció, distribució i usos tradicionals 26/07/2017

El 21 d’octubre de 2017 es durà a terme a la Casa de la Vila de Riba-roja d’Ebre la XV Jornada d’Etnologia de les Terres de l’Ebre, que en aquesta ocasió porta per títol “Les plantes remeieres. Recol·lecció, distribució i usos tradicionals”.

 

La Jornada s’iniciarà a les deu del matí amb la conferència marc “Etnobotànica a les terres catalanes. Metodologia, estat de la qüestió i perspectives de futur del saber tradicional sobre la biodiversitat i la seva recerca”, a càrrec dels etnobotànics Joan Vallès, Ugo d’Ambrosio, Airy Gras, Montse Parada i Teresa Garnatge. Seguidament, es presentaran un total de cinc comunicacions, dedicades als forns d’oli de ginebre de Riba-roja d’Ebre, els remeis tradicionals a Deltebre, les plantes remeieres i els sabers de les dones del Montsià en la cura de la salut, els remeis tradicionals i actuals fets amb plantes autòctones dels Ports i de les planes i la convergència de la medicina popular i la científica en les figures dels apotecaris de l’Ebre.

 

La jornada es complementarà amb dues activitats: la presentació i visita guiada de l’exposició itinerant “Els sabers de les dones del Montsià” i una demostració pràctica comentada de l’elaboració tradicional d’oli de ginebre. A més, també hi haurà una clotxada per a dinar.

 

Les persones que vulguin inscriure's a la jornada ho poden fer gratuïtament a través de l’enllaç http://www.irmu.org/projects/etnologiate abans del 19 d’octubre. Si es vol gaudir del dinar organitzat en el marc de la jornada, el preu és de 12€. A banda, es permet l'assistència a la jornada sense inscripció.

 

La XV Jornada d’Etnologia de les Terres de l’Ebre està  organitzada pel Museu de les Terres de l’Ebre, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Ramon Muntaner i l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre, amb la col·laboració dels Amics de Riba-roja i el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre.

 

Per a més informació: http://www.irmu.org/projects/etnologiate.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.