L’exposició “Patrimoni oblidat, memòria literària”, a Mollet del Vallès

L’exposició “Patrimoni oblidat, memòria literària”, a Mollet del Vallès 20/06/2017

El dimecres 28 de juny, a dos quarts de set de la tarda, s’inaugurarà al Centre Cultural La Marineta de Mollès del Vallès l’exposició itinerant `Patrimoni oblidat, memòria literària’, impulsada per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) i la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC), i hostatjada en aquesta ocasió pel Centre d’Estudis Molletans.

La mostra es podrà visitar al Centre Cultural La Marineta de Mollet del Vallès del 28 de juny al 19 de juliol. L’horari de visita és de dilluns a divendres, de 15.15 a 21.30 h i dissabtes, de 10 h a 14 h i de 16.30 h a 20.30 h.

L’objectiu de l’exposició, i de totes les activitats que s’hi generen al voltant, és situar la literatura com a matèria de coneixement, de recerca i de divulgació en el dia a dia dels centres d’estudis, en aquest cas parlant del ‘patrimoni oblidat’, alhora que es remarca la importància d’aquesta literatura en la configuració de la cultura, del país o països, estimulant, també, la creació de noves obres literàries. La mostra està dividida en cinc àmbits temàtics: ‘En lluita i diàleg amb el paisatge’, ‘El pes de la història’, ‘El clam silenciós de les pedres’, ‘La memòria de la vida social’ i ‘Les ruïnes com a símbol de la terra’. En total s’hi recullen 60 elements de patrimoni ‘oblidat’ d’arreu dels Països Catalans com ara de Barcelona, Xàtiva, Andorra, Ciutadella, Girona, l’Alguer, Tarragona, Vilaplana, Riudecanyes, Benissanet…, i els seus corresponents textos. Els textos són de 56 autors, clàssics, actuals o d’àmbit més local, com ara Eugeni d’Ors, Artur Bladé i Desumvila, Pere Gimferrer, Maria-Mercè Marçal... Tota la informació és fruit d’aportacions realitzades per membres de centres d’estudis i altres investigadors de la literatura, recollida al llarg de dos anys de recerca, arreu dels Països Catalans. Les imatges procedeixen d’uns 50 arxius públics i particulars.

Cal destacar que aquesta itinerància també inclou un recorregut visual i literari pel Mollet de la primera meitat del s. XX, a partir de textos de Pere Bonvilà.

A més, com a activitat complementària a la mostra, el dia 5 de juliol, a dos quarts de set de la tarda, es durà a terme una passejada literària pel Mollet del segle XX. El lloc de trobada serà el Centre Cultural La Marineta.

Per a més informació: www.patrimonioblidat.cat.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.