Subscriviu-vos al newsletter!

X Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs. L'aprofitament dels recursos naturals als Pirineus. Crida a la participació

X Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs. L'aprofitament dels recursos naturals als Pirineus. Crida a la participació 14/06/2017

La població de Queralbs (Ripollès) acollirà els dies 29 i 30 de setembre i 1 d’octubre de 2017 el X Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs, organitzat pel Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès, la Diputació de Girona, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, l’Institut de Desenvolupament de l’Alt Pirineu i l’Aran, el Centre d’Estudis Ribagorçans, la Societat Andorrana de Ciències i l’Institut Ramon Muntaner.

En aquesta edició el centre d’interès serà l’estudi de l’aprofitament dels recursos naturals als Pirineus. Segons han explicat els organitzadors: “volem analitzar com la riquesa natural dels Pirineus ha condicionat la història dels diferents territoris, les activitats productives predominants, les dinàmiques poblacionals, les polítiques públiques, els intercanvis culturals i la vida quotidiana”.

Els àmbits d’estudi que proposa el Col·loqui són tres:

1.- Recursos naturals i territori.

2.- Recursos naturals, vida quotidiana i tradicions

3.- Estat de la qüestió i perspectives de futur

A més de les ponències i les comunicacions dels tres àmbits, en les quals hi participaran Ignasi Aldomà Buixadé (Universitat de Lleida), Joan Vallès Xirau (Universitat de Barcelona) com a ponents, també s’hi durà a terme una taula rodona sobre l’àmbit 3, amb les intervencions de Lourdes Viladomiu Canela (Universitat Autònoma de Barcelona), Josep Antoni Báguena Latorre (Societat Catalana d’Ordenació del Territori, Diputació de Barcelona) i Arcadi Castilló Cadena (IDAPA-Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i l’Aran), s’hi presentaran els projectes “Muntanyes humanitzades”, a càrrec d’Ermengol Gassiot (Grup d’Arqueologia d’Alta Muntanya/GAAM-Universitat Autònoma de Barcelona) i “Patrimoni etnològic de l’alta muntanya del Pirineu Oriental. Els Plaus”, a càrrec del Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès. El col·loqui es complementarà amb la projecció de documentals de la Mostra de Cinema Etnogràfic de Catalunya i amb una passejada comentada des de l’església de Sant Jaume de Queralbs als Plaus (Queralbs) el dia 1 d’octubre.

 

Comunicacions

 

Els interessats a participar en el col·loqui mitjançant la presentació d’una comunicació poden enviar la seva proposta en forma de resum, amb una extensió màxima d’entre cinc-cents i dos mil caràcters. El termini per presentar aquest resum és el 16 de juliol de 2017. Cal trametre el resum a l’adreça de correu electrònic pineda@irmu.org.

El termini per lliurar el text definitiu, que haurà de tenir una extensió d’entre 21.000 i 25.000 caràcters, és el dia 4 de setembre de 2017.

 

Inscripcions

 

El preu de la inscripció general serà de 65 € i el de la inscripció reduïda –per a membres de centres d’estudis i estudiants– serà de 50 €.  El preu dóna dret a les actes, als dinars de dissabte i diumenge i a les activitats complementàries que es programin.

La inscripció es podrà fer per via telemàtica mitjançant la butlleta electrònica que trobareu a http://www.irmu.org/projects/transpirinencs abans del 24 de setembre de 2017.

 

Trobareu la segona circular del col·loqui a l'arxiu adjunt a aquesta notícia

 

Fotografia: Paisatge de Queralbs. Autor: Ferran Jordà. Font: Flickr (CC BY-NC-ND 2.0)

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.