Cultura Viva 2017. La recerca etnològica a Catalunya

Cultura Viva 2017. La recerca etnològica a Catalunya 14/06/2017

Com ja sabeu, el programa Cultura Viva és una iniciativa de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial que té com objectiu comunicar els resultats de les recerques científiques sobre temes etnològics que es fan a Catalunya.

L’Institut Ramon Muntaner continua col·laborant amb el programa Cultura Viva 2017 amb més presentacions de projectes de recerca etnològics duts a terme pels centres d’estudis. Fins ara, s’han presentat l’inventari de les construccions de pedra seca d’Alcanó, duta a terme pel Centre d’Estudis Comarcals del Segrià, i els projectes “El vidre a Cervelló: causes i conseqüències de la crisi en el sector vidrier (1940-1953)”, del Grup de Recerca de Cervelló, i “Antroponímia de la vall d’Àger (II fase): el nom de les cases de la vall d’Àger”, de la Fundació Arnau Mir de Tost.

En aquest segon semestre de 2017, l’Institut Ramon Muntaner col·labora amb el programa Cultura Viva 2017 en la presentació dels següents projectes:

- La diàspora dels últims càtars al segle XIV. Del Llenguadoc cap al sud per camins transhumants, de Graëllsia, del 28 al 30 de juliol

- Patrimoni etnològic de l’alta muntanya del Pirineu Oriental. Els Plaus, del Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès, l’1 d’octubre (activitat també emmarcada en el X Col·loqui d’Estudis Transpirinencs)

- Memòria glaçada. La gelada del 56, del Centre d’Estudis Seniencs, el 25 de novembre

- Toponímia de l’aigua a Mollet del Vallès, del Centre d’Estudis Molletans (data a concretar)

- Etnobotànica del delta del Llobregat, del Centre d’Estudis de Gavà (data a concretar)

 

Trobareu el programa definitiu de Cultura Viva 2017 al document adjunt a aquesta notícia.

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.