Jornades Europees de Patrimoni 2017. Patrimoni i natura: un paisatge de possibilitats

Jornades Europees de Patrimoni 2017. Patrimoni i natura: un paisatge de possibilitats 14/06/2017

Els dies 6, 7 i 8 d'octubre celebrem les Jornades Europees de Patrimoni 2017, la manifestació cultural participativa més important d'Europa en relació al patrimoni. Una iniciativa conjunta del Consell d'Europa i la Comissió Europea. 

Cada any s'organitzen a tota Europa més de 70.000 actes per tal de contribuir a la presa de consciència sobre el patrimoni comú d'Europa i la necessitat constant de la seva protecció. El tema proposat per a l’edició d’enguany és "Patrimoni i natura: un paisatge de possibilitats" que vol posar l’accent en els valors patrimonials incorporats a la natura, en la importància del medi ambient sobre els estils de vida de les persones i la influència que té sobre el benestar i el creixement socioeconòmic de les comunitats.

Els municipis i entitats que participin de la gran festa europea del patrimoni han de programar per a aquests dies (6, 7 i 8 d'octubre) les activitats que volen aportar a les Jornades Europees del Patrimoni. Cada municipi o entitat pot organitzar activitats de tipologia diversa: visites guiades, concursos fotogràfics, representacions teatrals, concerts, rutes i itineraris, etc.; o activitats amb major permanència relacionades amb el patrimoni com presentacions de publicacions, inauguracions d’exposicions, entre d’altres.

Per poder participar ha de complir els següents requisits:

  1. El monument o conjunt arquitectònic ha d’estar reconegut com a bé patrimonial en qualsevol dels catàlegs i/o inventaris oficials
  2. Les activitats programades seran de caràcter gratuït durant el cap de setmana de celebració de les Jornades Europees del Patrimoni
  3. En la publicitat de totes les activitats haurà de constar el logotip de les Jornades Europees del Patrimoni .
  4. Cal fer constar també la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, de la Federació de Municipis de Catalunya i de l’Institut Ramon Muntaner, amb els logotips corresponents.
  5. Cada municipi o entitat participant assumeix la responsabilitat de l’organització i les despeses dels actes amb què hi participa. Es poden rebre ajuts d’entitats i associacions, de particulars o altres.
  6. La iniciativa i l’organització de les activitats la poden assumir tant una institució pública com una entitat o associació privada.
  7. Acceptar les condicions de participació

 

Cal que els municipis i entitats participants omplin el formulari d’inscripció tan aviat com sigui possible. Un cop validades, les activitats es donaran d’alta i es podran consultar al web de patrimoni.gencat i l'Agenda del Departament de Cultura.

La data límit d’inscripció per tal de poder garantir la difusió conjunta de totes les activitats amb l’antelació necessària, és el 15 de setembre de 2017.

Des de fa uns anys, l’Institut Ramon Muntaner és una de les entitats col·laboradores de les Jornades Europees de Patrimoni. Per tal de formalitzar la inscripció, els centres i entitats d’estudis cal que us poseu contacte amb el Carles Barrull (tel. 977 40 17 57 / a/e carles@irmu.org) per tal que us faciliti les claus d'accés al formulari de l'agenda web de les JEP 2017.

Per a més informació: http://patrimoni.gencat.cat/ca/jep2017/com-participar


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.