El monestir de Santes Creus acull l’exposició itinerant “Patrimoni oblidat, memòria literària”

El monestir de Santes Creus acull l’exposició itinerant “Patrimoni oblidat, memòria literària” 30/05/2017

El diumenge 4 de juny, a les dotze del migdia, s’inaugurarà al monestir de Santes Creus l’exposició itinerant `Patrimoni oblidat, memòria literària’, impulsada per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) i la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC), i hostatjada en aquesta ocasió per l’Arxiu Bibliogràfic de Santes Creus, el Departament de Cultura i la Diputació de Tarragona.

La mostra es podrà visitar al monestir de Santes Creus del 4 al 27 de juny, de deu del matí a dos quarts de set de la tarda.

L’objectiu de l’exposició, i de totes les activitats que s’hi generen al voltant, és situar la literatura com a matèria de coneixement, de recerca i de divulgació en el dia a dia dels centres d’estudis, en aquest cas parlant del ‘patrimoni oblidat’, alhora que es remarca la importància d’aquesta literatura en la configuració de la cultura, del país o països, estimulant, també, la creació de noves obres literàries. La mostra està dividida en cinc àmbits temàtics: ‘En lluita i diàleg amb el paisatge’, ‘El pes de la història’, ‘El clam silenciós de les pedres’, ‘La memòria de la vida social’ i ‘Les ruïnes com a símbol de la terra’. En total s’hi recullen 60 elements de patrimoni ‘oblidat’ d’arreu dels Països Catalans com ara de Barcelona, Xàtiva, Andorra, Ciutadella, Girona, l’Alguer, Tarragona, Vilaplana, Riudecanyes, Benissanet…, i els seus corresponents textos. Els textos són de 56 autors, clàssics, actuals o d’àmbit més local, com ara Eugeni d’Ors, Artur Bladé i Desumvila, Pere Gimferrer, Maria-Mercè Marçal... Tota la informació és fruit d’aportacions realitzades per membres de centres d’estudis i altres investigadors de la literatura, recollida al llarg de dos anys de recerca, arreu dels Països Catalans. Les imatges procedeixen d’uns 50 arxius públics i particulars.

Per a més informació: www.patrimonioblidat.cat

Fotografia: Josep Santesmases


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.