Publicació del I Simposi Internacional Focs Festius a la Mediterrània

Publicació del I Simposi Internacional Focs Festius a la Mediterrània 29/05/2017

El passat diumenge 28 de maig es va presentar a Reus, en el marc del II Simposi Internacional Focs Festius a la Mediterrània, la publicació Focs a la Mediterrània, que recull les aportacions a la primera edició d’aquest simposi, que es va dur a terme a Vic els dies 27 i 28 de maig de 2016.

 

Aquest volum, editat per Flama del Canigó i Editorial Afers amb la col·laboració de l’Institut Ramon Muntaner, el Departament de Cultura i l’Obra Social “la Caixa”, vol ser un testimoni de la importància del foc com a element festiu i com a significació profunda de la cultura catalana i de totes les cultures del Mediterrani. Cal destacar la variabilitat de manifestacions que presenta el foc, com també la gran vitalitat i popularitat de costums que hi ha al voltant seu i la seva funció com a cohesionador i símbol de pau, llengua, cultura i festa. Un poble que celebra amb foc els solsticis és un poble acollidor, amb arrels, que estima la terra i té esperança en el futur.

 

En aquestes actes, editades per Xavier Roviró, trobareu els continguts de la ponència marc del simposi, amb el títol “El foc ritual a la Mediterrània”, de Josep Fornés, i també la resta de ponències i comunicacions, a càrrec d’autors com Manuel Delgado, Judit Gamundi, Salvador Palomar i Miqui Giménez, entre d’altres, agrupats en els tres àmbits del simposi:

 

- Àmbit 1: Focs i fogueres de Sant Joan

- Àmbit 2: Falles, haros i brandons

- Àmbit 3: Flama del Canigó

 

Més informació

 


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.