L’exposició “L’envelat. Arquitectura singular i símbol de festa major”, disponible per a la itinerància

L’exposició “L’envelat. Arquitectura singular i símbol de festa major”, disponible per a la itinerància 10/05/2017

El passat 2 de maig es va inaugurar als Jardinets de Gràcia de Barcelona l’exposició L’Envelat. Arquitectura singular i símbol de festa major, que ha estat coorganitzada pel Departament de Cultura i l’Institut Ramon Muntaner amb motiu del Bicentenari de la Festa Major de Gràcia i es podrà visitar fins el 9 de juny.

A Catalunya, els envelats han estat, des del seu naixement a les primeres dècades del segle XIX, un importat fenomen cultural per la nostra societat i per aquest motiu hem volgut mostrar què han representat per al país i com s’han convertit en un element imprescindible i emblemàtic de les festes majors.

L’exposició consta de 41 plafons autoportants, units entre ells amb una estructura de fusta que permet múltiples distribucions. Els plafons contenen el material expositiu, que inclou textos impresos, fotografies i elements sonors i visuals. Des del Departament de Cultura i des de l'Institut Ramon Muntaner creiem important poder fer arribar aquesta exposició a tot el territori, i per aquest motiu, encoratgem els centres i les entitats d’estudis a acollir-la. En els documents adjuntats més avall trobareu informació relativa a l’exposició, tant del contingut com de les característiques tècniques.

Tanmateix, per a qualsevol qüestió, podeu contactar la Sra. Olga Brea, tècnica responsable de la itinerància de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, a qui podeu contactar per telèfon al 935 671 045, o bé a través del correu electrònic obrea@gencat.cat. Amb ella podreu consultar les dates de disponibilitat, així com els detalls tècnics del trasllat i muntatge. Arxius de l’exposició L’Envelat. Arquitectura singular i símbol de festa major, consultables en línia:

Opuscle divulgatiu 

Plafons de l’exposició

Característiques tècniques

Dossier de premsa


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.