IX Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs. Contraban d’idees. La circulació del pensament a través del Pirineu (segles XVIII-XXI)

IX Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs. Contraban d’idees. La circulació del pensament a través del Pirineu (segles XVIII-XXI) 14/01/2015

Els dies 2, 3 i 4 d'octubre es durà a terme a Canillo (Andorra), el IX Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs, organitzat per la Societat Andorrana de Ciències, el Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès, la Diputació de Girona, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, el Centre d’Estudis Ribagorçans i l'Institut Ramon Muntaner Contraban d’idees i que en aquesta ocasió porta per títol "La circulació del pensament a través del Pirineu (segles XVIII-XXI)". El IX Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs se centra en l’estudi de la circulació de les idees a través del Pirineu, des del segle XVIII fins als nostres dies. En aquesta edició volem analitzar els Pirineus com a espai per al flux de les idees, els diferents mitjans per a la difusió d’aquestes o els personatges que han tingut més incidència en aquests processos. Igualment ens interessa caracteritzar com aquest fenomen ha marcat el dia a dia dels diferents territoris pirinencs i, des de l’actualitat, ponderar el triomf o el fracàs dels diferents corrents i moviments. Aquest col·loqui s'estructura en els següents àmbits d'estudi, als quals es podran presentar propostes de comunicacions i comunicacions-pòster: ÀMBIT 1: Eines, mitjans i espais: diaris, llibres, migracions, fires, ateneus i casinos ÀMBIT 2: Els portadors de les idees : biografies i prosopografies Els interessats a participar en el col•loqui mitjançant la presentació d’una comunicació o d’una comunicació-pòster poden enviar la seva proposta en forma de resum, amb una extensió màxima d’entre cinc-cents i dos mil caràcters. El termini per presentar aquest resum és el 13 de juliol de 2015. Cal trametre el resum a l’adreça de correu electrònic pineda@irmu.org. El preu de la inscripció general serà de 60 € i el de la inscripció reduïda –per a membres de centres d’estudis i estudiants– serà de 45 €. El preu dóna dret a les actes, als dinars de dissabte i diumenge i a les activitats complementàries que es programin. La inscripció es podrà fer per via ordinària (fent arribat la butlleta per correu o correu electrònic) o per via telemàtica (mitjançant la butlleta electrònica que trobareu a partir del març a http://www.irmu.org/projects/transpirinencs) abans del 26 de setembre de 2015. . Al document adjunt a aquesta notícia trobareu la primera circular d'aquesta notícia.
Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.