Espai i festa

En motiu del bicentenari de la Festa Major de Gràcia, celebrat el 2017, els Grups de Recerca Local de Barcelona, amb la direcció de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i de l’Institut Ramon Muntaner, han dut a terme una acció de recerca entorn de la tradició festiva d’ornamentar l’espai urbà barceloní.

Aquesta iniciativa ha tingut com a resultat una àmplia recollida de documentació sobre el tema, en alguns casos inèdita.

L’exposició ESPAI I FESTA ofereix una documentada i extensa panoràmica del que és i ha estat històricament, a les viles i als barris de la ciutat de Barcelona, el costum de guarnir les places i els carrers en motiu de festa. Amb un contingut eminentment visual, la mostra ESPAI I FESTA exposa una selecció d’imatges de guarnits festius provinents dels fons fotogràfics dels Grups de Recerca Local de la ciutat i de diversos fons privats, de la xarxa d’arxius de districte i de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona.

L’exposició pretén donar a conèixer la vigència i posar en valor aquesta manifestació social i acció creativa, reconeixent la tasca dels qui la van fer i encara la fan possible.

Engrescar les comissions de festes i el veïnat a recuperar i a impulsar aquesta expressió i tradició festiva, en els llocs on tradicionalment es feia o no s’ha fet mai, són els propòsits i els anhels de les institucions, entitats i persones que han concebut i han fet possible aquesta mostra.

Exposició de projectes - Espai i Festa

La transformació festiva de l'espai urbà a les viles i als barris de Barcelona.

  Fitxa tècnica de l'exposició itinerant.