Cartells i runes (in)visibilitzades. Un recorregut paisatgístic pels 'abans' i els 'ara' de la ribera d'Isil i Alós

Data inici 2019-06-01 Data fi 2019-06-01 Localització Ecomuseu de les Valls d'Àneu
Organitzada per Institut Català d'Antropologia i Ecomuseu de les Valls d'Àneu Adreçada a públic en general Preu 0
Centre Institut Català d'Antropologia Hora 18.30 Adreça Carrer del Camp 22, Esterri d'Àneu.
Entitats que hi col·laboren
Informació adicional
Presentació de la recerca a càrrec de Ferran Pons Raga (antropòleg i investigador de la recerca).

En el marc del programa Cultura Viva, una iniciativa de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial que té com objectiu comunicar els resultats de les recerques científiques sobre temes etnològics que es fan a Catalunya.

Les marques d’un territori estan associades a coneixements i pràctiques, a conceptualitzacions i usos que han anat produint determinats paisatges. Basant-me en l’anàlisi de cartells i runes presents, però (in)visibilitzades a la Ribera de Bonabé, aquesta presentació pretén revelar les relacions entre diferents tipus de cartells, i entre aquests i les runes de La Matussière.

La visibilització o invisibilització de certes marques posa de manifest quines pràctiques i coneixements territorials perduren i quines s’esvaeixen de les capes que constitueixen els paisatges actuals. Traçar continuïtats i jerarquies entre tals capes resulta, doncs, una tasca essencial per a comprendre millor les connexions entre els paisatges passats i presents, però també per a assentar certes bases argumentatives de cara a projeccions de futur sobre la Ribera de Bonabé.

 Activitats dels centres