Cicle de conferències "Dones sàvies"

Data inici 2018-12-03 Data fi 2018-12-14 Localització Gandia
Organitzada per CEIC, Campus Gandia Universitat Politècnica de València Adreçada a Tothom Preu Gratuït
Centre CEIC Alfons el Vell Hora 19.00h Adreça Passeig de les Germanies, 11, 46702 Gandia, València
Entitats que hi col·laboren
Ajuntament de Gandia i CEFIRE-Gandia
Informació adicional
Hora: 19h (totes les sessions)
Lloc: Casa de Cultura Marqués de González de Quirós (Gandia).


PROGRAMA

·Dilluns 3 de desembre. El cicle s’obri amb Rosa Rius Gatell que inaugura amb una conferència sobre les sàvies del Renaixement titulada: Imatges i figures de la querella de les dones (segles XV-XVII). Rosa Rius Gatell és professora titular de Filosofia a la Universitat de Barcelona i integrant del Seminari Filosofia i Gènere des de la seua fundació, l’any 1990.

·Dimarts 4 de desembre. Per a la segona conferència tindrem a Maria Elizalde Frez que ens parlarà de “Maridas y modernas sin sombrero”: les dones del 27. Maria Elizalde Frez és doctora en Filosofia per la Universidad Autónoma de Madrid, especialista en el pensament de la generació del 27.

·Dimecres 12 de desembre. Este dimecres tindrem el plaer d’escoltar a Isabel Pérez Arjona en una conferència- debat: Les dones som de ciències … o no? Ella és professora titular de la UPV- Campus Gandia, Institut d’Investigació per a la Gestió Integrada de Zones Costaneres i membre del Comité d’Igualtat del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València.

·Dijous 13 de desembre. El títol d’aquest cicle ens l’hi ha suggerit el famós llibre d’Adela Muñoz Páez, a la que tindrem este dijous amb La pasión de Marie Curie, una conferència teatralitzada en la qual ella representarà el paper de Marie Curie. Adela Muñoz Paez és catedràtica en química inorgànica en la Universidad de Sevilla.

·Divendres 14 de desembre. Per tancar el cicle tindrem a Rosanna Cantavella amb la conferència: L’escriptora Isabel de Villena, una influencer medieval. Rosanna Cantavella és professora de Literatura Catalana Medieval a la Universitat de València.

 Activitats dels centres