RECORD DELS BOMBARDEJOS AMB XERRADA A BELL-LLOC I EXPOSICIÓ A LES BORGES

Data inici 2018-10-17 Data fi 2018-12-27 Localització Borges Blanques i Bell-lloc d’Urgell
Organitzada per Ajuntament de Bell-lloc d’Urgell Adreçada a Tothom Preu Gratuït
Centre Centre d'Estudis de les Garrigues Hora A consultar Adreça
Entitats que hi col·laboren
Centre d’Estudis de les Garrigues.
Informació adicional
Aquest 2018 es compleixen 80 anys de la majoria de bombardejos que va patir la població civil de les comarques de Ponent per part de l’aviació al servie de Franco. En aquest context, se celebren diversos actes a la demarcació, alguns dels quals compten amb la participació activa de membres del Centre d’Estudis de les Garrigues (CEG).

la Comissió Ciutadana per la Memòria de les Borges té oberta l’exposició “Catalunya bombardejada”, del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya. Es pot veure a la sala Maria Lois de la Casa de la Cultura fins el 8 de novembre.

Finalment, el 27 de novembre hi ha prevista una xerrada a Bell-lloc d’Urgell, organitzada per l’Ajuntament d’aquest municipi en col·laboració amb el Centre d’Estudis de les Garrigues, en què l’historiador i expresident del CEG Josep Rubió parlarà dels atacs aeris a la demarcació de Lleida durant la Guerra Civil. L’acte és a les 8 del vespre, a la sala multifuncional. De cara al desembre, el CEG es posa a disposició, també, dels actes de commemoració dels bombardejos sobre la Granadella, on l’entitat ha participat habitualment.

 Activitats dels centres