8ª Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic 2018 a Gràcia

Data inici 2018-09-12 Data fi 2018-09-26 Localització Barcelona
Organitzada per Taller d'Història de Gràcia Centre d'Estudis, Centre de Cultura Popular La Violeta Adreçada a Tothom Preu Gratuït
Centre Taller d'Història de Gràcia Hora Adreça La Violeta de Gràcia, Maspons, 6 - 08012 Barcelona
Entitats que hi col·laboren
Informació adicional
- Programació:
Dimecres 12 de setembre a les 20.00 h.
(País convidat Occitània)
Fecas e Godilhs de Pèire Brun Lenga (2004) sobre Els carnavals de la Vall de l'Aude, que s'allarguen de finals de gener a principis d'abril, tenen l'honor de ser els més llargs del món.

Dimecres 19 de setembre a les 20.00 h.
(Gràcia)
El cinema Etnogràfic de Jordi Margarit amb: Entre la pólvora i les emocions (2016), L'arqueta dels Somnis (2015) i VerdiSomniS (2015-16) sobre diferents temes graciencs com, la Revolta de les Quintes, la festa major al carrer Verdi i l'obra de teatre El rellotger de Gràcia.

Dimecres 26 de setembre a les 20.00 h.
(Catalunya)
D'àligues, falcons i cavallets: festa major de Barcelona de Roger Canals (2014) sobre aquestes figures festives del seguici de Barcelona.

Exposició:
"Guarnir el món de Festa", una exposició que proposa un recorregut emocional comparatiu per l'espai urbà que la festa transforma en espai humà en ciutats com Barcelona, València, Lisboa o Medellín. La mostra presenta gran quantitat d'elements etnogràfics de les ciutats escollides: Gràcia, amb la seva Festa Major d'agost; València, amb les Falles de Sant Josep; el barri d'Alfama, amb les festes de Santo António; Medellín, «la más educada», amb l'emotiu Desfile de Silleteros de Santa Elena durant la Feria de las Flores. En els diferents àmbits trobarem objectes, fotografies i audiovisuals que ens mostraran la singularitat i el sentiment de les persones que fan i viuen la festa. A més, durant el mes de juliol se celebraran diverses activitats i festes dedicades a cada ciutat. Amb la col·laboració del Museu Etnològic de Barcelona
De l'1 al 30 de setembre a La Violeta de Gràcia.


Conferència
L'aventura de conèixer - Cicle temàtic: Xerrada "Els primers tramvies de Gràcia"
Dilluns 17 de setembre a les 19 h. A càrrec de Josep Maria Contel del Taller d'Història de Gràcia a la Biblioteca Vila de Gràcia.
La primera línia de tramvia entre Barcelona i Gràcia es va posar en servei el 27 de juny de 1872 per la companyia anglesa The Barcelona Tramway Company Ltd. Cobrien la línia un total de sis cotxes de tracció animal, tirats per dos o quatre mules o cavalls, i tenien dos pisos amb la part de dalt (anomenada imperial) descoberta. Els tramvies sortien del Pla de la Boqueria i tenien el fi de trajecte a l'acabament del carrer Gran de Gràcia.
Biblioteca Vila de Gràcia - carrer Torrent de l'Olla, 104, 08012 Barcelona – Telèfon 932 847 790

 Activitats dels centres