Premi Recerca Jove Ramon Muntaner

Els Premis de Recerca Jove, convocats per l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) de la Generalitat de Catalunya, tenen com a objectiu el foment de vocacions científiques entre el jovent. Per això, promouen que els alumnes a partir del segon cicle d'ensenyament secundari, amb el suport dels tutors dels seus centres educatius, s'iniciïn en l'àmbit de la recerca científica tot realitzant un treball d'investigació en el qual apliquin els coneixements propis de la seva formació.

Aquests treballs, elements precursors de futures vocacions científiques, són tant de tipus experimental com teòric, i es relacionen amb qualsevol de les matèries dels cicles escolars d'ensenyament secundari, tenint un marcat caràcter interdisciplinari que reprodueix en gran mesura l'actual estructuració de la nostra recerca més capdavantera.

2021
 • Nom: IV Premi de Recerca Jove Institut Ramon Muntaner

  Descripció: Els guanyadors de la quarta convocatòria d'aquest premi van ser Adrià López Pontanilla i Bernat Borràs Civil, de l'Institut Pau Vila de Sabadell, amb el treball titulat "Anàlisi de la qualitat de l'aire a Sabadell. Quines partícules respirem?".

2020
 • Nom: III Premi de Recerca Jove Institut Ramon Muntaner

  Descripció: El treball guanyador de la tercera convocatòria d'aquest premi fou el treball "La vida eremítica a les comarques de Tarragona", de l’Institut Jaume Huguet, de Valls.

2019
 • Nom: II Premi de Recerca Jove Institut Ramon Muntaner

  Descripció: El guanyador de la segona convocatòria d'aquest premi va ser Pedro Murias Rodríguez, del Centre d'Estudis Jaume Balmes de l'Hospitalet de Llobregat, amb el treball ”La Bomba: Històries d'un barri perdut”.

2018
 • Nom: I Premi de Recerca Jove Institut Ramon Muntaner

  Descripció: El guanyador de la primera convocatòria d'aquest premi va ser Marc Segués Codina, de l'Escola Arrels II, de Solsona, amb el treball "Busa: la fortalesa inexpugnable".