Itineraris

Els centres i instituts d'estudis locals i comarcals tenen com a principals objectius l'estudi, la valorització i la difusió del seu patrimoni cultural i natural més proper. Una de les característiques dels centres d'estudis és la seva interdisciplinarietat, fet que permet que la posada en valor d'aquest patrimoni es realitzi des de diferents perspectives, adreçant-lo a públics diferents.

Existeixen diferents maneres de difondre aquest patrimoni, una de les quals és la realització d'itineraris sobre la base de les investigacions que duen a terme els propis centres.

L'IRM ofereix a través d'aquesta espai una eina de contacte entre les entitats responsables dels itineraris i aquells grups escolars o de públic general que vulguin realitzar aquestes visites.

Descobreix la teva història. Itineraris històrics per la ciutat de Barcelona

La ciutat de Barcelona es caracteritza pel seu ric patrimoni, però es prou conegut més enllà dels “grans monuments”, més enllà del centre de la ciutat? Els diferents districtes de Barcelona tenen la seva història i un interessant patrimoni que ens ajuda a entendre-la i a apropar-nos-hi més directament. Els centres i entitats d’estudi dels diferents barris de la ciutat ofereixen un ampli ventall d’itineraris històrics i patrimonials que parteixen de la recerca rigorosa i que tenen com a objectiu apropar a la població en general i, especialment al públic escolar, la seva història més propera des del convenciment que el coneixement genera sentiment d’identitat, de pertinença i afavoreix el civisme.

Opuscle informatiu dels itineraris