Beques Francesc Eiximenis

El 2017, l'Institut Ramon Muntaner (IRMU) i la Diputació de Girona van recuperar la convocatòria de les Beques de Recerca Francesc Eiximenis, després d’una aturada de tres anys arran de la dissolució del patronat que les convocava. Aquestes beques, de 4.500 € cadascuna, s’atorguen als dos millors projectes de recerca en els àmbits de les humanitats o de les ciències naturals, amb l’objectiu de donar suport a investigadors joves, en període de formació o en les primeres etapes d'activitat investigadora.

2021
 • Nom: Beques de Recerca Francesc Eiximenis 2021

  Descripció: Els treballs guanyadors d'aquesta convocatòria van ser: - "Els imaginaris socials del Delta del Tordera. Noves pràctiques i sabers després del Glòria", presentat per Meritxell Sucarrat. - "Dos herbaris gironins. La botànica gironina a inicis del s. XX (1909-1939)", presentat per Carles Burguera.

2020
 • Nom: Beques de Recerca Francesc Eiximenis 2020

  Descripció: Els treballs guanyadors d'aquesta convocatòria van ser: - "Els Beguins a Girona. Orígens, persecució i aniquilació d'un grup herètic durant les corts de 1321", presentat per Elvis Mallorquí. - "El Testament de Cerverí de Girona i les figures clau del bisbat de Girona de finals del segle XIII", presentat per Camilla Talfani.

2019
 • Nom: Beques de Recerca Francesc Eiximenis 2019

  Descripció: Els treballs guanyadors d'aquesta convocatòria van ser: - «La Guerra dels Segadors a la regió de Girona. De la crema de Santa Coloma de Farners (maig de 1640) al setge de la ciutat de Girona (estiu de 1653)», presentat per Xavier Solà Colomer. - «El pas de la frontera pirinenca a les comarques gironines, 1955-1978: control policial, documentació de viatge i pas clandestí», presentat per Ariela House.

2018
 • Nom: Beques de Recerca Francesc Eiximenis 2018

  Descripció: Els treballs guanyadors d'aquesta convocatòria van ser: - «Els professionals i la construcció de l’Eixample de Girona (1955-1979)», presentat per Eduard Abelenda Puigvert. - «Evolució dels boscos de roure de fulla gran a les comarques de Girona», presentat per Jordi Bou Manobens.

2017
 • Nom: Beques de Recerca Francesc Eiximenis 2017

  Descripció: Els treballs guanyadors d'aquesta convocatòria van ser: - La vertebració de les comunitats rurals a la vegueria de Girona (c. 1350-c. 1510): l’impacte de les dinàmiques fiscals i financeres, presentat pel Sr. Albert Reixach Sala. - Carles Rahola, historiador. Una biografia intel·lectual, presentat per la Sra. Lucila Mallart.