Us convidem a la segona sessió de les III Converses Eiximenis 2021

Us convidem a la segona sessió de les III Converses Eiximenis 2021 24/11/2021

L'Institut Ramon Muntaner, juntament amb l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, la Biblioteca Carles Rahola de Girona i la Diputació de Girona organitzem la segona sessió de les III Converses Eiximenis

Les Converses Eiximenis són un espai de divulgació científica en què es presenten estudis inèdits tant de l'àmbit humanístic i social com en ciències naturals i del medi. 

En aquest sentit, les Converses Eiximenis volen ser un punt de trobada a la ciutat de Girona i un espai de divulgació científica de l’àmbit humanístic i social, i convertir-se en un dels equipaments emblemàtics per al sector dels investigadors, juntament amb els centres i instituts d'estudis locals i comarcals de les terres gironines i del públic interessat en l'actualitat de la recerca i la cultura al territori més immediat.

En aquest context, la segona sessió es portarà a terme el proper dilluns 29 de novembre i presentarà l'estudi "Passaports, passis fronterers i targetes de circulació: la documentació per passar la frontera pirinenca a les comarques gironines, 1955-1978", el qual anirà a càrrec de la historiadora Ariela House, en conversa amb Queralt Solé, professora del Departament d'Història i Arqueologia de la Universitat de Barcelona. Secció Contemporània. Conduirà l'acte Enric Pujol, historiador, professor, escriptor i periodista, doctor en Filosofia i Lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona.

L'estudi que es presentarà ha estat mereixedor de les Beques de Recerca Francesc Eiximenis, que convoca anualment l'Institut Ramon Muntaner en col·laboració amb la Diputació de Girona.

La sessió es portarà a terme a la Biblioteca Carles Rahola (Carrer Emili Grahit, 4C), a Girona, a les 18.30 hores

Cal inscripció prèvia mitjançant el formulari següent: Inscripcions segona sessió.

Adjunt a la notícia trobareu el programa de les III Converses Eiximenis. 

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.