Aquest cap de setmana no us perdeu les darreres activitats de les Jornades de la Baronia d'Entença

Aquest cap de setmana no us perdeu les darreres activitats de les Jornades de la Baronia d'Entença 24/11/2021

El Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre, el Centre d'Estudis del Priorat, el Centre d'Estudis de l'Hospitalet de l'Infant, l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre, el Centre d'Estudis Falsetans i l'Associació Cultural la Riuada de Móra d'Ebre organitzen les Jornades de la Baronia d'Entença, què es porten a terme al llarg del mes de novembre de 2021. 

Les diferents institucions i entitats que organitzen les jornades pretenen donar a conèixer el que fou la Baronia d'Entença durant els segles i la seva incidència a les diferents viles que en van formar part, apropant als interessats els fets que van configurar la història i la vida quotidiana dels diferents pobles. Les jornades contemplen un total de 6 conferències impartides per historiadors experts en la història de la baronia, així com visites guiades a alguns dels elements patrimonials de l'època.

Aquestes conferències i visites guiades s'han dut a terme en diferents municipis del Baix Camp, el Priorat i la Ribera d'Ebre, comarques que han tingut en comú aquesta vinculació amb la Baronia d'Entença. 

Aquesta setmana esteu convidats a participar en les tres darreres activitats que clouran aquest cicle de jornades:

  • Divendres 26 de novembre - 19 hores: "Entre visigots i feudals: el Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat abans de la Conquesta (segles VIII-XII)". A càrrec del Dr. Joan Menchón Bes. Absis de l'església del Castell, Museu Comarcal-Castell de Falset (Carrer de Bonaventura Pascó, s/n).

  • Dissabte 27 de novembre - 19 hores: "L'explotació de l'argent pels comtes de Prades i Barons d'Entença, una empresa a cavallentre l'Edat Mitjana i el Modernisme". A càrrec del Dr. Joan Abella i Creus. Absis de l'església del Castell de Falset (Carrer de Bonaventura Pascó, s/n). 

  • Diumenge 28 de novembre - 10.30 hores: Visita guiada a l'Hospital Gòtic de l'Infant Pere". A càrrec del Dr. Antoni Conejo da Pena. Centre de visitants de l'Hospital del Coll de Balaguer (Plaça del Pou, 11), a l'Hospitalet de l'Infant. 

L'aforament serà limitat. Cal portar mascareta en tot moment. 

Més informació: Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre: Gerard Mercadé – 620.182.078, Associació Cultural La Riuada: Joan Launes – 659.446.949, Centre d'Estudis de l'Hospitalet de l'Infant: Marta Quer - 659.653.799, Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre: Gerard Mercadé – 620.182.078, Centre d'Estudis del Priorat: Josep Maria Ferran – 619.793.969 i Centre d'Estudis Falsetans: Anton Vidal – 678.306.139.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.