Els centres IRMU presents a la II Setmana de la Pedra Seca

Els centres IRMU presents a la II Setmana de la Pedra Seca 17/11/2021

COL·LABORAxPAISATGE amb la col·laboració de nombroses entitats del territori, com els Centres i Instituts d'Estudis de la xarxa IRMU, organitzen la segona edició de la Setmana de la Pedra Seca.

La Setmana, que arriba després de l'XI Trobada de la Pedra Seca i l'Arquitectura Tradicional organitzada per l'IRMU i l'APSAT els passats 5, 6 i 7 de novembre, vol reivindicar el patrimoni de la pedra seca, l'ofici i la tècnica constructiva organitzant activitats a l'entorn de la pedra seca per posar-la en valor.

La celebració de les jornades coincideixen amb el tercer aniversari de la declaració de la tècnica de la pedra seca com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO.

L'art de la pedra seca és un patrimoni paisatgístic predominant i identitari a bona part dels paisatges rurals dels territoris de parla catalana així com d'altres àmbits propers al mediterrani.

Durant la Setmana hi ha programades activitats múltiples per a tots els públics: jornades divulgatives, xerrades, sortides i visites guiades, tallers, accions de voluntariat, exposicions, concursos, etc. Des de l'IRMU i els centres que en formen part hi col·laborem en la programació d'algunes d'elles:

COL·LABORARxPAISATGE és un projecte de cooperació impulsat l'any 2016 per l'Associació per al Desenvolupament Integral de la Zona Nord-Oriental (ADRINOC), amb l'assessorament de l'Observatori del Paisatge de Catalunya, dirigit a la creació de desenvolupament rural a través d'elements que configuren el nostre paisatge (construccions de pedra seca), tot facilitant eines i mitjans a la ciutadania.

Per accedir al programa sencer i a més informació visita la web: https://www.collaboraxpaisatge.cat/setmana-de-la-pedra-seca/


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.