Ontinyent acull el II Cicle de Conferències Rafael Martínez Valls

Ontinyent acull el II Cicle de Conferències Rafael Martínez Valls 10/11/2021

Aquest cap de setmana es portarà a terme el II cicle de conferències "Rafael Martínez Valls", què enguany estarà dedicat a la música de banda durant la primera meitat del segle XX. 

Organitzat per la Societat Unió Artística Musical d'Ontinyent aquest cicle es portarà a terme al Centre Cultural Caixa Ontinyent (Carrer Gomis, 3) i repartides en dos jornades. 

El cicle de conferències s'emmarca dins del 175è aniversari del naixement de la Unió i el 75è aniversari de la mort de Rafael Martínez Valls (1946-2021). 

En aquest context, l'Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida col·labora amb aquesta edició del cicle, juntament amb altres entitats com: GOMIS Conservatori Professional de Música d'Ontinyent, La Nostra Terra, Fundació Universitària Vall d'Albaida, Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Obra Social Caixa Ontinyent i l'Ajuntament d'Ontinyent. 

La primera sessió es portarà a terme el proper divendres 12 de novembre, a les 19.30 hores, i portarà per títol "Cap a la creació d'una nova Societat Musical a Ontinyent". Aquesta sessió tindrà com a presidenta de la sessió a Pilar Ferrero Silvage (Directora del Conservatori Professional de Música "Josep Melcior Gomis" d'Ontinyent). 

Durant la primera sessió tindran lloc les següents ponències:

  • "Un aniversari de més de 75 anys... Reflexions sobre la tradició bandística a Ontinyent", a càrrec de Frederic Oriola

  • "Perspectiva dels orígens i evolució de la Societat Unió Artística Musical d'Ontinyent des del 75 aniversari", a càrrec de Rafael Reig Sarrió

Complementarà la jornada un concert d'Ensemble de Saxòfons. 

La segona sessió es portarà a terme el proper dissabte 13 de novembre, a les 19.30 hores, i portarà per títol "L'ontinyentí que triomfà a terres catalanes". Aquesta sessió tindrà com a president de la sessió a Miquel Àngel Múrcia i Cambra (Real Conservatorio Superior de Música "Victoria Eugenia" de Granada - IEVA). 

Durant la segona sessió tindran lloc les següents ponències: 

  • "Rafael Martínez Valls (1895-1946). Retrospectiva d'una carrera musical que s'enaltí a terres catalanes", a càrrec de Rubén Penadés Silvestre

  • "Una aproximació al repertori de banda de Rafael Martínez Valls", a càrrec de David Castelló Silvestre

Complementarà la jornada un concert a piano a quatre mans. 


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.