L'IEE presenta els resultats del projecte "La fundació de la parròquia de Santa Maria de Castelló d’Empúries. L’evolució dels edificis cultuals (VIII-XV)"

L'IEE presenta els resultats del projecte "La fundació de la parròquia de Santa Maria de Castelló d’Empúries. L’evolució dels edificis cultuals (VIII-XV)" 03/11/2021

L'Institut d'Estudis Empordanesos presenta els resultats del projecte de recerca arqueològica a l'entorn de la Basílica de Castelló d'Empúries, des del 2018 fins al 2021.

L'acte tindrà lloc el proper divendres 5 de novembre, a les 19 hores, a la capella dels Dolors, dins la Basílica de Santa Maria (Plaça Mossèn Cinto Verdaguer, 1), de Castelló d'Empúries. 

Durant l'acte, l'equip que porta a terme les campanyes del projecte titulat La fundació de la parròquia de Santa Maria de Castelló d'Empúries. L'evolució dels edificis cultuals (VIII-XV) presentarà els resultats obtinguts de les investigacions realitzades al jaciment. 

Aquest projecte fou presentat per l'Institut d'Estudis Empordanesos a la convocatòria de la Subdirecció General del Patrimoni Arquitectònic, Arqueològic i Paleontològic, i aprovat el mes de novembre de 2018. Ha comptat amb el finançament del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries i del mateix IEE, així com amb el suport de l'Institut Ramon Muntaner (IRMU), gràcies al conveni signat el 5 de maig de 2019, a més de la col·laboració del Museu d'Història de Catalunya. Els treballs realitzats, que tenen el seu origen en unes excavacions preventives fetes en el solar al nord de la Basílica, avui pàrquing, promogudes per l'Ajuntament de Castelló d'Empúries, han donat excel·lents resultats.

Intervindran en la taula rodona el següents membres de l'equip:

  • Anna Maria Puig, IP del projecte i presidenta de l'IEE.

  • Bibiana Agustí, arqueoantropòloga.

  • Joan Frigola, arqueòleg.

  • Josep Maria Gironella, documentalista.

  • Joan Solà, geòleg (GeoServei sl).

  • Jaume Buxeda i Marta Valls, estudis arqueomètrics.

L'acte estarà presentat per Maite Miró, cap del Servei d’Arqueologia i Paleontologia de la Generalitat de Catalunya, i es comptarà amb la presència de:

  • Salvi Güell, alcalde de Castelló d'Empúries.

  • Mn. Joan d'Arquer, rector de la parròquia de Santa Maria de Castelló.

  • Mn. Joan Naspleda, delegat episcopal per al Patrimoni Cultural del Bisbat de Girona.

Podeu trobar tota la informació de les darreres activitats i notícies de l'IEE al seu portal web: https://iee.cat/ 

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.