L’estudi “Què fer amb les runes de La Matussière? La (in)visbilització del patrimoni industrial de la ribera d’Isil i Alós (Pallars Sobirà)” guanya el III ajut a la recerca Francesc Salvà i Campillo

L’estudi “Què fer amb les runes de La Matussière? La (in)visbilització del patrimoni industrial de la ribera d’Isil i Alós (Pallars Sobirà)” guanya el III ajut a la recerca Francesc Salvà i Campillo 13/10/2021

El III ajut de recerca Francesc Salvà i Campillo, que convoca el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) i l'Institut Ramon Muntaner (IRMU), ha estat atorgat a Ferran Pons Raga, qui ha presentat el treball Què fer amb les runes de la Matussière? La (in)visbilització del patrimoni industrial de la ribera d’Isil i Alós (Pallars Sobirà).

La beca, que reconeix els estudis sobre els diferents àmbits que configuren el patrimoni, la història, la cultura industrial, científica i tècnica de Catalunya, porta el nom del metge, físic i meteoròleg català Francesc Salvà i Campillo, qui fou pioner de la telegrafia.  

L'ajut està destinat a donar suport d'una manera prioritària a investigadors/es joves, en període de formació o en les primeres etapes d'activitat investigadora.

El jurat ha destacat l'interès científic del projecte que presenta un plantejament innovador, l'impacte de la recerca en l'àmbit territorial (Pallars Sobirà) i pel fet que descriu propostes patrimonials de futur.

La realització del projecte seleccionat, que té la durada d'un any i la dotació econòmica rebuda és de 4.000 €, estarà supervisat, a designació del jurat, per la sra. Sígrid Remacha, Coordinadora del Sistema Territorial del MNACTEC, i el sr. Xavier Flotats, professor de la emèrit de la UPC.

El jurat posa de manifest el seu agraïment als participants i ressalta l'alt nivell de les propostes presentades i insta als investigadors i estudiosos a continuar treballant en aquesta línia.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.